11 fascinerende foto's met verrassende feiten over de wereld waar we in leven - Curioctopus.nl
x
11 fascinerende foto's met verrassende…
Het kleine Albert-experiment: het jongetje dat werd gebruikt als proefpersoon in een onderzoek naar geconditioneerde angst 10 fototrucs die voor iedereen te doen zijn en waarmee je schitterende plaatjes kunt schieten zonder Photoshop te gebruiken

11 fascinerende foto's met verrassende feiten over de wereld waar we in leven

02 Oktober 2018 • Door Skip
3.048
Advertisement

Een van de schitterende kanten van het internet is dat we in onze fantasie op reis kunnen gaan, maar dat we tegelijkertijd op onze stoel thuis blijven zitten. Elke dag worden er miljoenen foto's en duizenden minuten aan video gedeeld en krijgen we de meest verrassende en spectaculairste gebeurtenissen te zien die gebeuren op aarde.

De foto's die hieronder volgen horen tot deze categorie. Want op elke foto krijg je een uniek detail te zien van deze wereld, dat je, zo hopen we tenminste, nog niet kende.

1. Perzische soldaten droegen hakken om tijdens oorlogen makkelijk rechtop te kunnen staan in hun teugels. Later werden hakken uiterlijke accessoire die in heel Europa werd overgenomen.

2. In de herfstperiode komen duizenden spreeuwen samen in de lucht en verduisteren ze de zon. Het verschijnsel is zo uniek dat de Engelsen er een specifieke term voor hebben: "murmuration."

Advertisement

3. Bij kinderen bevinden blijvende tanden zich boven de melktanden. Naarmate de eerstgenoemden naar beneden komen verzwakken ze de wortels van de laatste en vallen deze dus uit.

4. De Haskell Free Library-bibliotheek staat bovenop de grens tussen de V.S. en Canada; duidelijk aangegeven door een zwarte lijn.

5. Prairiehonden "kussen" elkaar bij wijze van groet en om elkaars rang te bepalen

Advertisement

6. Giraffes hebben een tong van 50 centimeter, die ze gebruiken om makkelijk hun neus en oren mee schoon te maken.

7. De pinguïn Nils Olav leeft in de dierentuin van Edinburgh en hij trad in 2005 toe tot de Norwegian King's Guard. In 2008 werd hij geridderd.

Advertisement

8. De eerste wortels die werden gekweekt in Afghanistan hadden eigenlijk een donkerrode kleur. De oranje wortels die we nu kennen werden geteeld in Nederland.

9. Er zijn actieve vulkanen op Antarctica zoals de Mount Erebus. Het is geen zeldzaamheid om hele hoge fumarolen aan te treffen. Dit zijn openingen in de aardkorst waar gas uitkomt

Advertisement

10. Tientallen jaren leefde er in Kentucky een gezin waarvan de gezinsleden door een erfelijke aandoening een blauwe huid hadden. Toen de nakomelingen ergens anders naartoe verhuisden, verdween de genetische afwijking.

11. De Great Blue Hole is de diepste afgrond op aarde en ligt op 100 kilometer van de kust van Belize.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt