9 interessante feitjes die niet staan vermeld in schoolboeken

door Skip

12 November 2018

9 interessante feitjes die niet staan vermeld in schoolboeken
Advertisement

Zolang we leven zullen we altijd nieuwe dingen leren en ook al heeft iedereen wel minstens een keer zijn leven flink de pest in school gehad, zijn er toch heel veel interessante zaken die niet in boeken vermeld staan en die hartstikke leuk en interessant zijn. Op de 9 foto's die strakjes voorbijkomen zijn er interessante dingen te zien waar je nog niet van op de hoogte was en waar je nog aan wat zou kunnen hebben als je indruk wilt maken op je vrienden tijdens een gesprek als je lekker zit te tafelen.

Advertisement

1. De boom die brandt

1. De boom die brandt

Yqup/Imgur

Deze foto werd gemaakt tijdens een brand in Napa, Californië toen de boom vanbinnen brandde. De meeste branden die elk jaar woeden zijn opzettelijk aangestoken. Veroorzaakt door de mensen dus en hun nalatigheid!

Advertisement

2. Het aantekeningenboek van een reporter

2. Het aantekeningenboek van een reporter

hesaycisse/Reddit

Dit is het aantekeningenboek van een sportverslaggever die de NBA volgt (basketbal in Amerika). Hoewel er op een eerste blik geen kaas van te maken lijkt, kan een echte fan van deze sport de afkortingen en de technische termen begrijpen die worden gebruikt! Een van de moeilijkste dingen voor een reporter is om snel alle bruikbare informatie te noteren tijdens een persconferentie. 

3. Noedels bij 60 °C onder nul op Antarctica

Dit is wat er zou kunnen gebeuren als je noedels wilt gaan eten op Antarctica als het buiten 60 °C onder nul is!

4. Gesteente uit de ruimte

4. Gesteente uit de ruimte

Pinter Pandai/Twitter

Dit is een fragment van de meteoriet Fukang die rond 2000 werd gevonden in de gelijknamige plaats. Deze meteoriet werd circa 4,5 miljard jaar geleden gevormd, wat het tot een van de alleroudste materialen op aarde maakt. Wanneer de steen op aarde insloeg is niet bekend.

5. Tandartsen van eeuwen geleden

5. Tandartsen van eeuwen geleden

American Family Dentistry/Facebook

Dit kunstgebit stamt uit de tijd van het oude Egypte, en ook al lijkt het misschien een behoorlijk pijnlijke procedure, werd deze waarschijnlijk niet verricht op mensen die nog leefden. De Egyptenaren van toen geloofden namelijk dat iemand met zijn bezittingen moest worden begraven (inclusief z'n tanden klaarblijkelijk) om op de best mogelijke manier de reis te maken naar het hiernamaals.

Advertisement

6. De kerk die door de bliksem werd getroffen

6. De kerk die door de bliksem werd getroffen

PaulMMCooper/Twitter

Deze kerk bevindt zich in Billockby, Engeland, die in 1762 werd getroffen door een blikseminslag. Het is ongelofelijk hoe een constructie die zo is toegetakeld nog overeind kan blijven staan!

7. Nieuwe ruimtepakken

7. Nieuwe ruimtepakken

Nasa

Het verhaal gaat dat NASA nieuwe ruimtepakken heeft ontworpen waarmee mensen op Mars van boord kunnen gaan. De vorige pakken waren niet geschikt voor de rode planeet maar waren die wel prima voor de maan en de ruimtewandelingen. Mars is zonder twijfel hele andere koek!

Advertisement

8. Een ijzeren ring

8. Een ijzeren ring

Dllu/Wikipedia

Er is een gebruik in Canada waarvan veel mensen waarschijnlijk niet weten dat het bestaat. Mensen die afstuderen als ingenieur krijgen deze ijzeren ring (die vagelijk doet denken aan een moertje). Deze moet worden gedragen aan de pink, en moet de ring elke keer als het iets aanraakt waar ze aan zitten te werken, een reminder zijn dat ze iets moeten maken dat zowel praktisch als veilig is.

9. Kuikentjes met een moskleur

9. Kuikentjes met een moskleur

Camilo_Carneiro/Twitter

Dit pasgeboren goudplevierkuiken heeft deze kleur omdat het zich zo kan camoufleren tegen roofdieren. Op het eerste oog lijkt het gewoon een handjevol mos!

Advertisement