5 problemen die "helikopter"-ouders bij hun kinderen kunnen veroorzaken - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
5 problemen die "helikopter"-ouders…
Wat het betekent om een persoonlijkheid van het type A, B, C of D te hebben en hoe van deze kennis te profiteren Costa Rica, het aardse paradijs dat het 300 dagen lang zonder fossiele brandstoffen heeft kunnen doen

5 problemen die "helikopter"-ouders bij hun kinderen kunnen veroorzaken

494
Advertisement

Er is een categorie ouders genaamd "helikopter", die zich overmatig zorgen maakt over hun kinderen, zonder zich te realiseren dat het een negatief effect op hen heeft. Elk moment van het leven voor de kinderen te zorgen, schaadt hen namelijk vanuit het oogpunt van hun groei: gewend om altijd geholpen te worden in elke situatie, zijn ze alleen niet in staat om de obstakels waarmee ze worden geconfronteerd, onder ogen te zien. Een groep onderzoekers bestudeerde de effecten van deze "helikopterouders" op hun kinderen en identificeerde 5 problemen waarmee zij op volwassen leeftijd worden geconfronteerd.

  1. Ze hebben meer moeite met het beheersen van gezondheidsproblemen: een Amerikaans onderzoek heeft onthuld dat kinderen van helikopterouders vaker ziek worden omdat ze altijd het ziek zijn hebben aangepakt met de nabijheid van de familie en hun continue advies. Zonder hun hulp hebben deze jongeren de neiging niet voor zichzelf te zorgen.
  2. Ze voelen zich ongenaakbaar en in het centrum van de wereld: helikopterouders zetten hun kinderen vaak op een troon, ze groeien op met de overtuiging dat ze speciaal zijn en alles van de rest van de wereld kunnen eisen. Dat stelt een groep onderzoekers van de Universiteit van Arizona die enkele studies heeft uitgevoerd naar kinderen die zijn geboren en opgegroeid in dergelijke familiecontexten.
  3. Ze hebben emotionele problemen: deze jonge mensen weten niet hoe ze hun emoties moeten beheersen: elke keer dat ze verdrietig zijn, zijn er de ouders om hen op te beuren. Dit voorkomt dat kinderen hun emoties leren te kennen en te begrijpen, waardoor ze problemen krijgen wanneer ze uit huis gaan. Een Amerikaans onderzoek meldt ook dat kinderen van helikopterouders eerder een depressie krijgen dan anderen.
  4. Ze gebruiken medicijnen: niet weten hoe ze hun emoties moeten beheersen, voelen ze zich vaak ongemakkelijk om moeilijkheden te overwinnen zonder de steun van hun ouders. Een andere studie onthult dat deze jongeren vaker medicijnen gebruiken tegen depressie en angst.
  5. Ze weten niet hoe ze hun tijd moeten indelen: een kind zijn van helikopterouders betekent dat hun dagen al gepland zijn, zonder dat ze kunnen leren om hun eigen dingen te organiseren en daarom geen verantwoordelijkheid nemen.

Ouder zijn is geen gemakkelijke taak, dat is bekend. Je moet echter aan jezelf werken zodat je kinderen goed en gezond opgroeien, waardoor ze de kans krijgen om fouten te maken en verantwoordelijkheid te nemen als ze met een probleem worden geconfronteerd.

Sources: 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt