Thuiswerken zou een besparing van 214 miljoen ton C02 per jaar kunnen opleveren

door Skip

13 December 2018

Thuiswerken zou een besparing van 214 miljoen ton C02 per jaar kunnen opleveren
Advertisement

Forenzen is zo ouderwets. Millennials zien er het nut niet van in met al die technologie waar we nu over beschikken. Hoewel het op dit moment werkgevers vrij staat om werknemers vanuit huis of flexibel te laten werken zou dat binnenkort zo maar eens een noodzaak kunnen gaan worden.

Als een groot deel van de mensen op deze wereld thuis zou werken, dan zou dat de C02-uitstoot vóór 2030 met 214 miljoen ton per jaar kunnen verminderen.

via Regus

Advertisement
BohunkaNika/Wikimedia

BohunkaNika/Wikimedia

's Ochtends op een vaste tijd opstaan, in de meeste gevallen heel vroeg, uren onder weg zijn naar je werk, acht uur lang op kantoor zitten en weer terug naar huis. Deze manier van leven zorgt objectief bekeken voor stress. Deze levenssttijl is van andere tijden, en beklemt mensen steeds meer die ook thuis die hun werk ook thuis zouden kunnen doen.

Thuis werken, of flexwerken is de sleutel om werknemers zich beter te laten voelen en daarmee de productiviteit ook te verbeteren, maar ook leidt het tot het verbetering van het milieu dat grijs ziet door de smog uit steden.

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

In een onderzoek is berekend dat als er op grote schaal aan flexwerken zou worden gedaan, dan zou de jaarlijkse C02-uitstoot met 204 miljoen ton kunnen worden verminderd. Je zou er ook tijd (die je kwijt bent met naar je werk gaan) voor terugkrijgen en zouden er ook voordelen zijn voor de lokale economie; mensen voelen zich beter, hebben meer tijd en kunnen ze meer uitgeven en kopen.

Lange tijd, en in sommige gevallen nog steeds, is vanuit huis werken een taboe geweest onder werkgevers, die vreesden dat hun werknemers hen zouden bedonderen. Maar de cijfers liegen niet: bedrijven die, waar mogelijk, deze nieuwe vormen van werken hebben omarmd hebben de productiviteit in het algemeen zien toenemen.

pexels.com

pexels.com

Niet op kantoor hoeven werken betekent niet per se dat je vanuit huis werkt, maar ook in een koffietent of op het strand. Door de huidige technologieën die er zijn, kan dat allemaal.

Gaandeweg zal het steeds minder nodig zijn om fysiek aanwezig te zijn op kantoor. De noodzaak om C02-uitstoot te verlagen zal daarentegen steeds belangrijker worden en door thuis te werken zou er flink wat C02 kunnen worden bespaard.

Advertisement