Deze startup wil gigantische advertenties in de nachtelijke hemel projecteren - Curioctopus.nl
x
Deze startup wil gigantische advertenties…
Dit is de enige 13 dingen die in het verleden volkomen normaal waren, maar die vandaag geen nut zouden hebben

Deze startup wil gigantische advertenties in de nachtelijke hemel projecteren

24 Januari 2019 • Door Janine
1.206
Advertisement

Ben je moe van de gebruikelijke tv-commercials of posters die je op elke hoek van de straat ziet? Een jonge Russische startup lijkt een idee te hebben gehad dat een revolutie teweeg zou kunnen brengen in de reclamewereld zoals wij die kennen. Het idee is om het meest uitgebreide en nooit eerder gebruikte beschikbare oppervlak te gebruiken om te adverteren: de ruimte. Hoe denken ze dat ze zoiets kunnen doen en zou de hemel zich in ieder geval kunnen redden van de onverschrokken vooruitgang van reclame?


De nieuwe grens wat betreft marketing is de reclame die in een baan om de aarde wordt gelanceerd, althans dat is wat de Russische startup Start Rocket voor 2020 wil doen. Het project bestaat uit het lanceren van kleine satellieten in de ruimte om soortgelijke reclame aan de nachtelijke hemel te vormen zoals we die op de billboards zien. Een werkelijk ambitieus project dat rekening moet houden met veel variabelen voor de daadwerkelijke start.

De orbitale displays, zoals de oppervlakken die de reclame vormen worden genoemd, worden in 2020 gelanceerd en zullen niet eerder dan 2021 actief zijn. Ze zullen reizen op een hoogte tussen 400 en 500 km en zullen ongeveer zes minuten per keer zichtbaar zijn vanaf de aarde. De prijs van zoiets dergelijks is nog niet onthuld, maar laat een voorzichtig optimisme van de insiders zien: het doel is om je te concentreren op het enorme ego van grote bedrijven.

Advertisement

De problemen waarmee ze geconfronteerd worden voordat ze zich in dit project wagen zijn er nog steeds vele: van de waarschijnlijke teleurstelling van de publieke opinie, de vergunningen die nodig zijn, tot het moeilijkste dilemma met betrekking tot de veiligheid van het luchtvervoer.

De weg lijkt dus niet zonder hindernissen voor de jonge leden van deze startup, maar ze hebben veel vertrouwen in hun orbitale displays. Volgens Vlad Sitnikov en Alexey Skorupsky, oprichter en staflid van Start Rocket, is de commodificatie van de ruimte onvermijdelijk. Immers, zoals zij zelf hebben verklaard, is elke technologische ontwikkeling vanaf het allereerste begin nooit welkom, net zoals er destijds voor het eerst reclames op televisie werden getoond.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt