Wetenschappers hebben ontdekt hoe het wifi-signaal kan worden omgezet in elektriciteit om apparaten van stroom te voorzien

Janine image
door Janine

04 Februari 2019

Wetenschappers hebben ontdekt hoe het wifi-signaal kan worden omgezet in elektriciteit om apparaten van stroom te voorzien
Advertisement

Stel je voor dat alle apparaten die vandaag aan een stopcontact moeten worden aangesloten om te kunnen werken of om op te laden zonder zouden kunnen; stel je voor dat de Wi-Fi-golven - waarin we tegenwoordig letterlijk zijn ondergedompeld - voldoende zouden zijn om deze apparaten van stroom te voorzien.

Het was een droom voor Nikola Tesla, maar ook voor de moderne mens: een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nature kan de manier hebben geïdentificeerd om Wi-Fi-golven te gebruiken als een elektrisch signaal. De toekomst? Die kan er binnenkort heel anders uit zien.

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

Ook Nikola Tesla had geprobeerd een manier te vinden om elektriciteit te leveren met behulp van draadloze technologie, Wi-Fi zouden we vandaag zeggen. Noch de eigenzinnige wetenschapper noch de meest moderne onderzoekers zijn er ooit in geslaagd een oplossing te vinden. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nature kan echter een keerpunt betekenen: een groep onderzoekers beweert dat ze wifi-golven in elektriciteit hebben veranderd.

Het instrument aan de basis van de verandering is een voorbode van moderniteit en technologie: het is een halfgeleidermateriaal met een atomaire - in die zin dat maar weinig atomen van de verbinding worden afgezet - en flexibele dikte. Functies die het een uitstekende keuze maken voor gebruik in medische technologieën waar de noodzaak om geen lithiumbatterij te gebruiken, het kleine formaat en een flexibele structuur verplichte vereisten zijn.

Door de werking van de converter te vereenvoudigen, kan worden gezegd dat het innovatieve vermogen ervan is dat de elektromagnetische golven die het Wi-Fi-signaal transporteren worden gelezen als wisselstroomgolven, die huishoudelijke apparaten en andere vaak gebruikte apparaten voeden.

Met deze nieuwe technologie kan alles wat een wisselstroom vereist om te werken, het uit de omgeving halen: zo kunnen flexibele en draagbare apparaten worden gemaakt die zonder risico voor de patiënt in het menselijk lichaam kunnen werken of geïntegreerd kunnen worden in cementgebonden structuren om hun stabiliteit en andere gegevens te controleren.

Advertisement