Een 70-jarige oma maakt 52 stranden schoon in een jaar en leert ons dat het nooit te laat is om iets te doen

Janine image
door Janine

27 Maart 2019

Een 70-jarige oma maakt 52 stranden schoon in een jaar en leert ons dat het nooit te laat is om iets te doen
Advertisement

Heb je er ooit aan gedacht om een emmer en een schep te pakken en de stranden waar we onze zomervakantie hebben doorgebracht schoon te maken van de vervuiling van plastic en andere materialen? Een oudere 70-jarige vrouw uit Cornwall besloot in 2018 om een strand per week schoon te maken, met het verbluffende resultaat van 52 stranden in een jaar!

De vrijwillige geest van de Britse vrouw begon toen in 2017 een documentaire over de vervuiling van de aarde in het Verenigd Koninkrijk werd uitgezonden.

Advertisement

Cornwall is a wonderful place and it’s our responsibility to protect it. Hope you have all managed to have an amazing #earthday2018

Pubblicato da Final Straw Cornwall su Domenica 22 aprile 2018

Pat Smith is zo gefascineerd door de onderwerpen die in de documentaire worden behandeld en is zo bezorgd over de verwoestende gevolgen van plasticvervuiling op stranden en zeeën over de hele wereld dat ze besluit het onmogelijke te doen: een strand per week schoonmaken vanaf het volgende jaar, 2018.

Advertisement

Join Pat Smith & Final Straw Cornwall tomorrow at Aldi, St Austell 11am for the plastic unwrap for Earth Day! Let's do...

Pubblicato da Final Straw Cornwall su Sabato 21 aprile 2018

Dankzij de inspanningen van Pat Smith en de waardevolle hulp van de gemeenschap Cornwall kon de oudere vrouw maar liefst 52 stranden schoonmaken in 2018; maar de missie van Pat eindigde niet met de uitdaging van het afgelopen jaar. De Engelse vrouw is een campagne gestart tegen de vervuiling van materialen van elk type plastic genaamd The Final Straw met als doel om Cornwall en de rest van de planeet te bevrijden van de toename van het overtollige plastic.

Bijzondere aandacht van de organisatie The Final Straw wordt vooral gegeven aan de vervuiling veroorzaakt door plastic rietjes, een van de belangrijkste risicofactoren voor het behoud van de mariene flora en fauna en het materiaal dat is afgeleid van het plastic dat het meest aanwezig is op stranden over de hele wereld. Pat Smith en haar vereniging willen een planeet Aarde zonder rietjes!

Advertisement

Het verhaal van Pat Smith is een buitengewone les in hoe we, op onze eigen kleine manier, op een effectieve en verrassende manier kunnen bijdragen aan het behoud van onze planeet, ons enige thuis. Onvervangbaar en kwetsbaar, is het aan ons inwoners om het op de best mogelijke manier in leven te houden.

Ben je klaar om je bij Pat Smith te voegen in de strijd tegen vervuiling?

** PRESS ALERT ** Pat Smith is appearing on The Jeremy Vine Show Radio 2 today around 1.30pm

Pubblicato da Final Straw Cornwall su Martedì 29 gennaio 2019
Advertisement