9 psychologische vragen waardoor je echt weet wie je tegenover je hebt - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
9 psychologische vragen waardoor je…
Alle geheimen van de Harpij-adelaar, de majestueuze roofvogel met mythologische trekken 14 trucs om veilig te reizen en het onverwachte zoveel mogelijk te beperken

9 psychologische vragen waardoor je echt weet wie je tegenover je hebt

Door Janine
1.215
Advertisement

De versnelde ritmes van het moderne leven, evenals de massale verspreiding van sociale netwerken, hebben sociale relaties luchtig, zo niet zelfs oppervlakkig gemaakt.

We zijn inmiddels niet meer gewend om diepgaande discussies aan te gaan, te putten uit onze meest intieme overtuigingen over alles wat ons omringt, ook door het in twijfel te trekken, en eindigen met een grotere kennis, niet alleen van de ander, maar ook van onszelf.

Als je dergelijke gesprekken wilt kunnen starten, maar je weet niet hoe dat moet, kun je proberen door een van deze 9 vragen te stellen aan je gesprekspartner.

1. "Zou je een enveloppe openen met de datum van je overlijden?" Het antwoord op deze vraag kan je helpen het fatalisme van een persoon te begrijpen, evenals zijn algemene houding tegenover het leven.
2. "Zou je een vriend van jezelf willen zijn?" Op deze manier kun je iemands zelfvertrouwen, sterke en zwakke punten leren kennen.
3. "Als er op het voorhoofd van elk persoon een index stond, een soort maatschaal, wat zou je dan willen meten? Je sociale status, geluk, rijkdom of iets anders?". Met deze vraag kun je de waarden en prioriteiten van de ander begrijpen.
4. "Wat doe je anders dan andere mensen?" Een dergelijke vraag roept niet alleen het zelfrespect van een persoon op, maar ook zijn gevoel voor humor, zijn gekte en het soort persoonlijkheid waarmee je te maken hebt.
5. "Zou je tegen je partner zeggen dat je hem bedrogen hebt als hij er zelf niet achter zou komen?" Het antwoord zal een licht werpen op de morele normen van je gesprekspartner en zijn gedrag ten opzichte van anderen.

foto: Mike/Flickr

6. "Heb je weleens het gevoel gehad om steeds weer dezelfde dag te beleven?" Met deze vraag kun je onderzoeken hoe anderen hun leven leiden, wat betreft hun tevredenheid en hun liefste dromen.
7. "Als vrouwen en mannen op twee verschillende planeten zouden leven, hoe zouden deze werelden dan zijn?" Zo'n vraag roept stereotypen en vooroordelen op, en iemands positie in dit opzicht.
8. "Als je een misdaad pleegt om je hongerige kind te voeden, ben je dan een slecht persoon die gestraft zou moeten worden?" Deze vraag is ook nuttig voor het detecteren van iemands morele normen en zijn kijk op de familie.
9. "Als geluk geld was, wat voor beroep zou je dan uitoefenen?" Op deze manier kun je de dromen en hoop van anderen, hun plannen voor de toekomst - als ze die hebben - en hoe ze deze beleven, begrijpen.

Dit zijn slechts voorbeelden van nuttige vragen om een ​​gesprek op gang te brengen dat verder gaat dan de gebruikelijke banale en oppervlakkige verhalen en opmerkingen; maar onthoud: aangezien het je zal toelaten om dieper in de huid van de ander te kruipen, wees voorzichtig om ze te stellen aan degenen die je niet teleur wilt stellen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt