5 mensen die miljonairs zijn geworden op de meest onverwachte manieren

Janine image
door Janine

29 Maart 2019

5 mensen die miljonairs zijn geworden op de meest onverwachte manieren
Advertisement

Van goed naar beter. Hoe vaak heeft blind geluk ons niet in staat gesteld om ons lot ten goede te keren? Enkele van de meest ongelooflijke verhalen die we horen of lezen, vertellen ons over enorme monetaire fortuinen, ontstaan uit het niets, door puur toeval.

Als je nog steeds niet alles gelooft wat ze je hebben verteld, zijn hier enkele ongelooflijke gebeurtenissen over gewone mensen die plotseling miljonairs zijn geworden. En hun verhalen zijn ongelofelijk.

Advertisement
Oze Froze/photobucket

Oze Froze/photobucket

In 1975 werd Gary Dahl plotseling miljonair toen hij, grapjes makend met zijn vrienden over huisdieren, het briljante idee kreeg om elk van de gepolijste stenen voor een cent te kopen en ironisch genoeg te veranderen in huisdieren die veel volgzamer en beheersbaarder zijn dan die van vlees en bloed. Het idee dat oorspronkelijk als een grap ontstond, verandert in een business wanneer Dahl een kleine handleiding van 32 pagina's publiceert getiteld The Care and Training of Your Pet Rock (Verzorging en training van jouw huissteen).

Zes maanden na de publicatie van het boekje zorgt Dahl voor een mode in Amerika die tot eind 1975 zal duren; hoewel het jaar daarop de verkoop van de stenen en de handleiding daalde, had Gary Dahl al meer dan een miljoen huishoudelijke stenen verkocht voor $4 per stuk, waardoor hij bij toeval miljonair werd.

Advertisement
NC Educational Lotter/Twitter

NC Educational Lotter/Twitter

In 2016 besluit de zevenenvijftigjarige Glenda Blackwell uit North Carolina, die de klachten van haar man over het nut van krasloten moe was geworden, er een te kopen om een grap met haar man uit te halen en te bewijzen dat ze nooit zouden winnen. Maar ze veranderde snel van gedachten.

Glenda Blackwell wint verrassend genoeg een miljoen dollar die de vrouw vervolgens gebruikte om een huis met land te kopen, en een deel aan haar dochter te schenken om haar kleinkinderen in staat te stellen het collegegeld te betalen.

Ryan ToysReview/YouTube

Ryan ToysReview/YouTube

In 2015 begint de kleine Ryan video's te maken op YouTube door recensies te maken over nieuw speelgoed; om het kind te helpen, zegt zijn moeder haar baan als docent scheikunde op en helpt hem een YouTube-kanaal te openen en leuke recensies te schrijven. Ryan's ouders, wijzend op het succes van zijn video's, tekenden een contract met Pocket.watch voor marketing en merchandise management.

In 2018 wordt Ryan, na de duizelingwekkende toename in weergaven van de videoreviews, de best betaalde youtuber ooit met een bedrag dat vorig jaar ongeveer $22 miljoen was; zijn nieuwste video "Huge Eggs Surprise Toys Challenge" bereikte in februari 2019 1,7 miljoen views.

NBCNews/nbcnews.com

NBCNews/nbcnews.com

Oscar en Loreen Stohler, een meer dan tachtig jaar oud echtpaar uit North Dakota, ontdekten in 2008 dat onder de ranch waar ze al meer dan zeventig jaar hadden gewoond, er een enorme hoeveelheid olie bevond die klaar was om te worden geboord.

De eerste boringen zijn zo succesvol dat Oscar en Loreen plotseling miljonairs worden; met het geld verdiend met de onverwachte bron van olie onder hun voeten, kocht Oscar een ring voor meer dan honderd dollar voor zijn vrouw, terwijl Loreen een nieuwe sproeier voor de bloemen kocht. Ondanks de som investeerde het echtpaar alleen in een nieuw huis ver weg van de oorspronkelijke ranch, en vertelden dat ze, ondanks het fortuin dat ze verdiend hadden, gelukkig waren met hun eenvoudige leven.

Mike Peel/wikimedia

Mike Peel/wikimedia

Toen in november 1992 de Engelse boer Peter Whatling zijn gepensioneerde vriend Eric Lawes om hulp vroeg bij het vinden van een verloren hamer, onthult het onverwachte en toevallige gebruik van de metaaldetector een veel kostbaarder schat dan een hardmetaal gereedschap.

Peter's boerderij in het Engelse dorpje Hoxne in Suffolk verandert in een plek vol verhalen over avonturen uit het verleden: dankzij de metaaldetector, zijn bij toeval ongeveer 27 kilo gouden en zilveren voorwerpen gevonden,  15.234 Romeinse munten en verschillende zilveren lepels. De onschatbare schat werd vervolgens geanalyseerd door een team van archeologen die vaststelden dat de vondsten afkomstig waren uit 410 na Christus, de periode waarin Groot-Brittannië zich politiek van het Romeinse Rijk scheidde. De Britse regering schonk zodoende 1,75 miljoen pond aan de boer en zijn vriend voor de bijzondere vondst; Peter Whatling deelde vervolgens de som met Eric.

Echte verhalen die je bijna niet zou geloven, maar die onderstrepen hoe geluk in sommige gevallen ons leven voor altijd kan veranderen.

Advertisement