Met dit mobiele hotel kun je slapen in de toendra, omringd door ijsberen

Janine image
door Janine

18 April 2019

Met dit mobiele hotel kun je slapen in de toendra, omringd door ijsberen
Advertisement

Van alle soorten reizen zijn degene die je de kans geven om een cultuur te leren kennen of in de natuurlijke habitat te komen de meest opwindende. Er bestaat een tour die naar de toendra reist die is bedacht om mensen zo dicht mogelijk bij het leven van ijsberen te brengen, om deze prachtige dieren van heel dichtbij te bekijken.

Het heet Great White Bears Tours en biedt op een comfortabel hotel met vier wielen de mogelijkheid om ijsberen te leren kennen, evenals de problemen die ze dagelijks tegenkomen als gevolg van klimaatverandering.

Advertisement
nathab.com

nathab.com

De Tundra Lodge is een hotel met alle comfort in de Canadese stad Churchill, langs de kust van de Hudson Bay. Dit zijn eigenlijk mobiele wagons die dagelijks vertrekken naar de toendra, voor het waarnemen van ijsberen.

Advertisement
.nathab.com

.nathab.com

Het is de toeristische ervaring die je in staat stelt om in contact te staan met deze prachtige dieren. Om de bevolkte plaatsen te bereiken, maakt één van de wagons zich los om zich naar de toendra te verplaatsen. Het doel is om de beren te bereiken of te wachten tot ze het voertuig bereiken.

.nathab.com

.nathab.com

De beren naderen de wagon op een vrije manier en profiteren van de grote wielen om hun rug te krabben. In alle veiligheid kunnen de deelnemers binnen de wagon blijven, van waaruit ze door de grote ramen naar buiten kunnen kijken, of vanaf de uitkijkpunten kijken.

.nathab.com

.nathab.com

De rest van de wagons wordt gebruikt als een traditioneel hotel: er zijn een- en tweepersoonskamers, badkamers, eetruimtes, ontspanningsruimtes... Het lijkt in alle opzichten een hotel, behalve dat het grootste deel van de dag wordt omringd door ijsberen.

.nathab.com

.nathab.com

Het doel van dit soort ervaringen is om klanten een speciale gelegenheid te bieden, maar ook om mensen dichter bij milieukwesties te brengen: aan boord is er in feite een bioloog die uitlegt hoe deze dieren in moeilijkheden zijn gekomen die te wijten zijn aan van de veranderingen die hun natuurlijke habitat ondergaat. Het smelten van ijs stelt ze op de proef samen met voedseltekorten - omdat prooien zoals zeehonden en watervogels niet langer dezelfde gebieden zonder ijs bevolken.

We hopen dat bezoekers zich niet beperken tot plezier, maar alle aspecten van de ervaring omarmen, zelfs die - helaas - minder gelukkige…

Advertisement