Budweiser heeft reclame uit de jaren '50 getransformeerd in moderne posters om de rechten van vrouwen te vieren - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Budweiser heeft reclame uit de jaren…
’s Werelds op een na grootste kolonie keizerspinguïns is verdwenen: de oorzaak is de klimaatverandering 8 prachtige super-huizen: ecologisch, voordelig en tegelijkertijd efficiënt

Budweiser heeft reclame uit de jaren '50 getransformeerd in moderne posters om de rechten van vrouwen te vieren

Door Janine
1.545
Advertisement

Van de jaren '50 tot heden zijn er enorme stappen gemaakt in de Westerse samenleving met betrekking tot het eeuwenoude probleem van gelijkheid voor de wet en in het dagelijks leven tussen mannen en vrouwen, en toch, ook al is het delicate probleem nog altijd niet opgelost, keren de schaduwen van het verleden terug om ons te herinneren aan een historische periode, niet eens zo lang geleden, waarin seksisme zelfs op reclameposters oppermachtig was.

Dit is hoe het bekende bierbedrijf Budweiser de Internationale Vrouwendag vierde... om enkele van hun vorige posters bij te werken!

via: Fox News

1956 : Van "Ze ontdekte twee echtgenoten te hebben"...

foto: Budweiser

2019: ... tot "Ze ontdekte dat ze alles had wat ze nodig had"

foto: Budweiser

Het stereotype van de vrouw als een goede moeder, engel des huizes en die onvoorwaardelijk de professionele carrière van haar echtgenoot ondersteunt, werd weerspiegeld in de reclamecampagnes van Budweiser uit de jaren '50; ter gelegenheid van de festiviteiten van 8 maart heeft de brouwerij het beeld van de vrouw echter veranderd in een onafhankelijke vrouw die heeft ontdekt dat er niet alleen een getrouwd leven is in de schaduw van het succes van haar man, maar dat ze de tijd kan nemen voor haar eigen ontspanning met vriendinnen!

Advertisement

1958: Van "Wanneer er leven is... is er Budweiser"...

foto: Budweiser

2019:... tot "Thuis is waar het leven zich afspeelt, en dat speelt zich af als je het samen opbouwt"

foto: Budweiser

Als een toegewijde vrouw die het huishoudelijke en handmatige werk van haar drukke en hardwerkende echtgenoot ondersteunt, een integraal onderdeel van het huwelijksleven, een essentieel onderdeel van de beslissingen die thuis worden genomen, de plaats waar volgens de reclamecampagnes van Budweiser het leven zich alleen nog kan afspelen als het samen wordt opgebouwd.

1962: Van "Het eten is bijna klaar! Doe je stropdas af en geniet van je Budweiser"...

foto: Budweiser
Advertisement

2019:... tot "Het is vrijdag, tijd voor ontspanning! Open een koud flesje Budweiser en neem wat tijd voor jezelf"

foto: Budweiser

De laatste reclame uit 1962 is slim getransformeerd van een perfecte vrouw die haar man na een harde dag werken een koud biertje brengt, naar een trotse vrouw die zichzelf na een inspannende week op vrijdagavond de tijd gunt met een ijskoud glas Budweiser!

De advertentiecampagne die is bijgewerkt tot 2019, is gemaakt door het bierbedrijf in samenwerking met de beweging #SeeHer, gepromoot in de VS door de National Advertisers Association, gericht op het verbeteren van de manier waarop vrouwen worden geportretteerd in de media en in advertenties. Gelijkheid, onafhankelijkheid en realisatie, dit zijn de sleutelwoorden die het vaakst weergalmden tijdens de gebeurtenissen ter gelegenheid van de laatste Internationale Vrouwendag. Ben je het ook eens met de ongelooflijke en noodzakelijke nieuwe reclamecampagne van Budweiser?

Source: 

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt