Deze tatoeages zijn erg populair, maar ze hebben een verborgen betekenis die niemand zich kan voorstellen

Janine image
door Janine

23 April 2019

Deze tatoeages zijn erg populair, maar ze hebben een verborgen betekenis die niemand zich kan voorstellen
Advertisement

Tatoeages worden vaak niet alleen beschouwd als een buitengewone en creatieve kunstvorm, maar ook als een embleem belast met een betekenis die we op onze huid drukken en die onze karakteristiek, ons verlangen of zelfs onze passie identificeert. Maar in sommige delen van de wereld kan wat we besluiten te laten zien in een tatoeage als aanstootgevend worden beschouwd, zo niet als een misdaad.

Hier zijn een reeks symbolen en figuren waar je twee keer over moet nadenken voor ze te tatoeëren, omdat je de betekenis ervan niet kent.

Advertisement

De vijfpuntige kroon

In de Verenigde Staten kan het laten zien van deze tatoeage erg gevaarlijk zijn, omdat de vijfpuntige kroon het symbool van de zogenaamde "Latin Kings" is, een van de meest gevreesde en gezochte criminele bendes van Spaanse oorsprong in Amerika.

Advertisement

Speelkaarten

In de wereld van de georganiseerde misdaad kunnen tatoeages met speelkaarten veel vertellen over het verleden van de drager: ze kunnen de misdaden die hij heeft gepleegd onthullen, de gevangenissen waarin hij zich bevond of, afhankelijk van de afgebeelde kaart, of hij liegt over zijn leven of dat hij iets verbergt.

De traan

Schijnbaar onschadelijk of gekoppeld aan een innerlijke droefheid, vertegenwoordigt de tatoeage die de traan weergeeft vaak de criminele geschiedenis van de drager of geeft aan dat een geliefde momenteel in de gevangenis zit of op een tragische manier is overleden.

De klaver

Over het algemeen aangeduid als een wereldwijd gelukssymbool, zou de groene klaver, getatoeëerd met drie bloemblaadjes in plaats van vier, kunnen veranderen in een teken dat je deel zou kunnen uitmaken van een Ierse criminele bende, dus wees voorzichtig!

Tijgers of leeuwen

Velen denken dat het hebben van een tatoeage die een bedreigend roofdier vertegenwoordigt een teken van moed en innerlijke kracht is, maar binnen de criminele wereld vertegenwoordigen grommende tijgers of leeuwen een algemene neiging tot geweld of de wil om zonder al te veel bedenkingen een misdaad te willen of te kunnen plegen.

Advertisement

Ringen op de vingers

Hoewel het vaak curieuze of grappige tatoeages zijn, duiden de ringen op de vingers in het criminele circuit de niveaus of graden van macht en respect aan die zijn bereikt in de gevangenis of door hun eigen metgezellen... van onheil!

Het spinnenweb

Een van de meest voorkomende tatoeages in de criminele scène, degene die het web vertegenwoordigt, betekent vaak dat je al lang een gevangenisstraf uitzit of dat je tegen een drugsverslaving hebt gevochten, en in sommige gevallen hebt verslagen. Elke ring van het web is in feite een jaar van leven in de gevangenis of rehab.

Advertisement

De Boeddha

Wees voorzichtig met reizen in het Verre Oosten als je fantasierijke tatoeages hebt die de Aziatische goddelijkheid verbeelden; voor de lokale bevolking is elke tatoeage die verbonden is met Boeddha een zeer ernstige religieuze overtreding!

De koi karper

In Japan hebben alleen mensen die deel uitmaken van de Yakuza-criminele clan, de iconische koi vis getatoeëerd, een van de grootste symbolen van de maffia-bende, een van de meest meedogenloze in de recente geschiedenis van de Aziatische natie. Houd hier rekening mee als je besluit een reis naar het Japanse land te maken!

Advertisement

De drie stippen

Over de hele wereld vertegenwoordigen de drie getatoeëerde stippen, vaak op de rug van de hand, slechts één ding: "Mi vida loca" (Mijn gekke leven), in de criminele wereld betekenen ze niet dat je bij een specifieke clan hoort, maar vertegenwoordigen ze een aansluiting bij een criminele actie of een verleden van overtredingen van de wet.

Sterren

Sterren

amybluestar/Pixabay

In de criminele cultuur kunnen getatoeëerde sterren verschillende betekenissen hebben als ze op verschillende delen van het lichaam worden getoond: als ze op de schouders worden getatoeëerd, duiden ze op kracht en respect in de omgeving. Als ze in plaats daarvan op de knieën worden getatoeëerd, betekent dit dat deze mensen zich nooit aan iemand zullen onderwerpen!

Advertisement

De clown

In Brazilië zou de tatoeage van een circusclown je een strafblad kunnen kosten; heel vaak wordt het gedragen door criminelen die in het verleden misdaden tegen de politie hebben gepleegd en die, omdat ze een clown op hun huid hebben afgebeeld, de controlepatrouilles van de stad willen bespotten.

Symbolen van oorlog of politiek

Symbolen van oorlog of politiek

Pexels

Het dragen van oorlogs tattoos of symbolen behorend tot politieke geschiedenis kan betekenen dat men bereid is om voor zijn idealen en waarden te vechten, maar in sommige delen van de wereld kunnen deze symbolen, soms ook religieus, culturen en samenlevingen anders dan de onze beledigen, dus let goed op welke tatoeage je laat zien!

Advertisement

De kruis op de borst

De kruis op de borst

Wikimedia

Onder de meest gevreesde symbolen in Rusland, vertegenwoordigt het kruis op de borst een aansluiting bij de maffia van het Oost-Europese land, en het is daarom zeer riskant om daarheen te reizen en dit symbool te laten zien dat tot de christelijke religie behoort.

Prikkeldraad

Prikkeldraad heeft een zeer krachtige betekenis binnen de criminele cultuur; elke knoop van de draad staat voor de jaren doorgebracht in de gevangenis en het symbool zelf in zijn geheel is bedoeld om aan te geven dat de drager vele jaren achter de tralies heeft doorgebracht.

Advertisement

De roos en de dolk

Dit symbool, schijnbaar heel romantisch, betekent eigenlijk, als het getatoeëerd is op de huid, dat je de gevangenis bent binnengegaan voor je 18e, in de criminele wereld is een roos zonder dolk bedoeld om het bereiken van de meerderjarige leeftijd te symboliseren toen je achter de tralies zat.

Een les om te leren: beoordeel een boek nooit op zijn omslag, vooral als we in dit boek een tattoo moeten kiezen die we leuk vinden!

Advertisement