Eet je veel watermeloen en slik je de zaadjes door? Hier is waar je op moet letten

Janine image
door Janine

22 Augustus 2023

Eet je veel watermeloen en slik je de zaadjes door? Hier is waar je op moet letten
Advertisement

Wanneer de zomer aanbreekt met de warmte, reageert de natuur met verfrissend fruit met een zoete smaak, zodat het lichaam door het eten ervan de hoge temperaturen kan tegengaan. De koning van het zomerfruit is ongetwijfeld de watermeloen. Een voedingsmiddel met een donkergroene schil met lichte tinten, die een intens rood vruchtvlees met een unieke zoetheid verbergt. Het juiste ingrediënt om fruitsalades vers en smakelijk te maken. Veel mensen houden er echter niet van vanwege de zaden, omdat ze ze niet willen doorslikken en geen zin hebben om elk plakje schoon te maken.

Maar kunnen de zaadjes van de watermeloen worden gegeten of hebben deze mensen gelijk om ze te vermijden? Dit is wat er gebeurt als je ze inslikt.

Advertisement

Watermeloen, pulp en zaden

Watermeloen, pulp en zaden

Pexels

De onvergelijkbare smaak zorgt ervoor dat iedereen ervan wil genieten, het wordt vaak gebruikt aan het einde van een maaltijd om de mond op te frissen en de dorst te lessen. Volgens sommige studies heeft het een sterk ontgiftende werking. Dit is waarom het wordt aanbevolen om het te eten. Het is ook rijk aan minerale zouten. Wanneer je het echter opent, zie je de zwarte zaden in het vruchtvlees. De één vermijdt ze, de ander slikt ze in. Wat is juist?

Advertisement

De zaden zijn nuttig voor ons lichaam

De zaden zijn nuttig voor ons lichaam

Edithobayaa1/Wikimedia Commons

Als je watermeloen eet, is het mogelijk dat je per ongeluk de zwarte zaden binnenkrijgt, die in het rode vruchtvlees zitten. Dit kan geen kwaad, aangezien de zaden vol vezels, antioxidanten en eiwitten zitten. Ze kunnen worden gebruikt om het cholesterolgehalte onder controle te houden, juist vanwege hun lage vetgehalte, en ze kunnen vooral heel nuttig zijn bij de bestrijding van astma en allergieën. Dit toont aan dat ze erg nuttig zijn voor het lichaam, maar je moet altijd voorzichtig zijn, zijn ze echt zo goed?

Overmatige consumptie van de zaden van de watermeloen

Overmatige consumptie van de zaden van de watermeloen

Pexels

Zoals alle voedingsmiddelen moet men echter niet overdrijven. Want ook wat goed voor je is, kan bij overmatig gebruik schadelijk worden. Grote hoeveelheden ingenomen zaden kunnen verschillende soorten darmproblemen veroorzaken. Ze zijn dus niet schadelijk, maar je moet wel heel voorzichtig zijn.

Wist je dat?

Advertisement