Dit is de laatste hamburger die McDonald's in IJsland heeft verkocht: sinds 2009 is het nog volledig intact

Janine image
door Janine

11 November 2019

Dit is de laatste hamburger die McDonald's in IJsland heeft verkocht: sinds 2009 is het nog volledig intact
Advertisement

IJsland is een van de landen op wiens grondgebied er geen McDonald's-restaurants geopend zijn: de laatste sloot zijn deuren in 2009, maar als iedereen zich het feit nog steeds herinnert, is dat om een andere reden.

Een fan van de fastfoodketen besloot de laatst verkochte hamburger zorgvuldig te bewaren. Tot nu toe niets vreemds, aangezien het broodje - met veel friet ernaast - al lang geleden bedorven had moeten zijn, en in plaats daarvan...

via ibtimes.com

Advertisement

Het is eigenaardig dat er geen McDonald's zijn in IJsland. Even eigenaardig is dat iemand eraan heeft gedacht om het laatste broodje te bewaren die door het laatste restaurant is verkocht. Maar het is ongelooflijk dat dit broodje nog steeds intact is en perfect bewaard is gebleven, ondanks dat de verkoop dateert uit 2009.

Het is niet te danken aan een speciale bewaartechniek, het broodje "bewaart zichzelf", zoals aangegeven door Hjörtur Smárason, de man die het enkele ogenblikken kocht voordat de fastfood officieel sloot. Het begon allemaal als een spel, of liever als een semi-serieuze verificatie dat de broodjes van McDonald's na vele jaren intact blijven, zoals al werd beweerd.

Na het broodje 3 jaar te hebben bewaard, besloot Hjörtur Smárason het te schenken aan het IJslandse Nationale Museum, overtuigd van de waarde ervan: het Museum, na het een tijdje te hebben tentoongesteld, gaf het terug aan de eigenaar die het weer gaf aan een vriend die een hostel runt, Snotra House, waar het nog steeds te zien is.

Sinds 2009 zijn het broodje en de patat waarmee het traditioneel over de hele wereld wordt geserveerd, in uitstekende staat, zonder tekenen van bederf of rotting.

Geloof je het niet? Als een demonstratie hiervan werd een videocamera geplaatst in de vitrine waarin het ligt, waardoor het mogelijk is om het live te bekijken (klik hier)!

We wensen je veel kijkplezier!

Advertisement