Oosterse kinderen worden beschouwd als een van de gezondste ter wereld: hier zijn 10 gewoonten die ze al op jonge leeftijd volgen

Janine image
door Janine

20 April 2019

Oosterse kinderen worden beschouwd als een van de gezondste ter wereld: hier zijn 10 gewoonten die ze al op jonge leeftijd volgen
Advertisement

Het Westen kijkt vaak naar het Oosten voor alternatieve gezondheidsremedies of om inspiratie te vinden in een langzamere en gezondere levensstijl. Het is waar dat in Oosterse landen meer aandacht wordt besteed aan psychofysisch welzijn, een opvoeding om zich goed te voelen, die al op jonge leeftijd begint.

Dit is welke routine Chinese kinderen wennen om fit en gezond te zijn op volwassen leeftijd.

Advertisement
 Tanabi / Wikimedia Commons

Tanabi / Wikimedia Commons

1. Oefeningen voor de ogen

Net als veel andere schoolgaande kinderen, bevinden ook de oosterse kinderen zich een paar uur per dag gebogen over boeken. In tegenstelling tot wat er in het Westen gebeurt, gaan ze in China echter heel voorzichtig om met de ogen, door momenten van ontspanning in te lassen. In deze pauzes worden oefeningen gedaan die de correcte oculaire bloedcirculatie herstellen en het afstandszicht herstellen. In scholen zijn er normaal gesproken twee momenten van oogontspanning per dag.

Advertisement

2. Staven voor de juiste houding

Kinderen nemen tijdens het studeren de meest comfortabele positie voor hen in, wat echter niet noodzakelijk de meest correcte is. In China worden er, om de kleine studenten te laten wennen om op een goede manier aan de schoolbank te zitten, staven gebruikt die de leerlingen met hun kin vasthouden: op deze manier blijft de rug recht en komen de ogen niet te dicht bij de boeken.

3. Lessen in de openlucht

In China zijn er op de toelatingstests op scholen en universiteiten altijd grote menigten: om te voorkomen dat studenten spieken, werd besloten om buitenklassen op te zetten om de mogelijkheid te hebben om de bureaus verder weg te zetten. Het bleek echter ook dat studenten in de buitenlucht geconcentreerder en minder gestrest zijn.

imgur

imgur

4. Gezond eten in de mensa

De kwaliteit van het voedsel beïnvloedt de schoolprestaties: een maaltijd rijk aan suikers bijvoorbeeld, veroorzaakt slaperigheid en vermindert de concentratie. Om deze reden zijn de maaltijden die op scholen worden gegeven zeer evenwichtig, inclusief koolhydraten, groenten en eiwitten: de porties zijn enigszins verlaagd in vergelijking met de porties in het Westen, zodat de studenten niet overdreven vol raken.

5. Excursies midden in de natuur

Zoals in het Westen gebeurt, hebben ook de Oosterse kinderen die in de stad wonen weinig kans om de natuur te ervaren: om iets aan dit probleem te doen, organiseren families en scholen regelmatig uitstapjes in weiden en bossen. Kinderen gaan vaak op meerdaagse schoolkampen op plaatsen ver van de chaos van de stad.

ImagesOfNetwork/Reddit

ImagesOfNetwork/Reddit

6. Lopend naar school

In het oosten zijn kinderen gewend om te voet naar school te gaan, zelfs als de afstand het gebruik van het openbaar vervoer zou vereisen. De wandeling naar school is, naast een goede lichamelijke oefening, een moment van socialisatie dat zeer op prijs wordt gesteld door jonge mensen.

7. Afhankelijkheid van monitoren

Ook in het oosten ontwikkelen kinderen vaak echte afhankelijkheid van monitoren - pc's, tablets en mobiele telefoons. De gemeenschap is echter goed georganiseerd, zowel om deze vormen van afhankelijkheid te voorkomen als om diegenen te helpen die er al door zijn getroffen. Schoolkampen, educatieve en afkickcentra worden vaak bezocht door mensen die erkennen dat ze niet langer goed leven vanwege deze afhankelijkheid.

Marines/Flickr

Marines/Flickr

8. Meer verantwoordelijkheid voor jongeren

Japan is een van de landen die het meest gelooft in het betrekken van jongeren bij taken die elders niet geschikt zijn voor kinderen, met als doel een groter verantwoordelijkheidsgevoel te ontwikkelen. Studenten houden bijvoorbeeld klaslokalen schoon, lopen al van jongs af aan naar school, zorgen voor huishoudelijke klusjes en beheren geldbedragen die hun ouders aan hen toevertrouwen.

9. Gezonde voeding

Voedseleducatie gaat ook door buiten de school: in alle huizen is er bijzondere aandacht voor voedsel, in overeenstemming met wat de lokale cultuur voorziet. In Japan hebben groenten bijvoorbeeld de voorkeur boven suikers, terwijl in China soepen praktisch op elk moment van de dag worden gegeten. In het Oosten drink je bovendien veel groene thee, in plaats van suikerhoudende dranken.

Advertisement
Oosterse kinderen worden beschouwd als een van de gezondste ter wereld: hier zijn 10 gewoonten die ze al op jonge leeftijd volgen - 6

10. Beschermende maskers

Het is heel gewoon om oosterse mensen een gezichtsmasker te zien dragen: het is een strategie om de kans op ziek worden te verkleinen en minder in contact te komen met bacteriën en ziektekiemen in de omgeving. Vooral tijdens griepperioden worden de maskers goed verkocht.

Advertisement