Moeder onthult de naam die ze voor haar dochter heeft gekozen: iedereen denkt aan het personage uit "The Lion King"

Janine image
door Janine

31 Mei 2023

Moeder onthult de naam die ze voor haar dochter heeft gekozen: iedereen denkt aan het personage uit "The Lion King"
Advertisement

Wanneer het tijd is om de naam te bepalen van het kind dat nog in de baarmoeder zit, is de keuze zeker niet eenvoudig: hoewel het laatste woord exclusief bij de ouders ligt, kunnen familieleden en vrienden het niet eens zijn met de genomen beslissing en kunnen er twijfels rijzen over de oorspronkelijke wil van de vader en moeder. Als we langzamerhand wennen aan steeds alternatievere namen, blijven sommigen verankerd in de traditie en hebben mensen de neiging om hun neus op te halen tegenover meer originele opties. Zo wendde een moeder zich tot de gebruikers van een online groep om hun mening te vragen over de manier waarop ze ervoor koos haar baby te noemen, waarbij ze beslist ongunstige meningen kreeg. Het associëren met de beroemde Disney-tekenfilm is onvermijdelijk

via BabyCentre

Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De vrouw heeft een precieze naam in gedachten voor haar toekomstige dochter, maar twijfels houden haar in de greep. Dus bedacht ze om het voor te leggen aan de jury van gebruikers van de online groep Baby Centre, in de rubriek 'Baby name’. Bij het lezen van het voorstel hebben velen negatieve meningen geuit, met het argument dat de naam meer geschikt is voor een hond en dat de associatie met een beroemd personage uit Disney's tekenfilm The Lion King onvermijdelijk is. Opmerkingen die natuurlijk de twijfels van de vrouw versterkten.

Ongeveer een maand voor de bevalling is ze echter nog steeds niet zeker van haar keuze, precies daarom vroeg ze online om input. "Wat is jullie mening over de naam Narla/Nala/Nahla? Nog vier weken en geen naam, misschien moeten we haar eerst zien." De vrouw stelde daarom vier verschillende varianten voor en voegde eraan toe dat ze ideeën en suggesties wilde hebben met betrekking tot de tweede naam. Gebruikers van de community  gaven hun mening, verre van positief.

Advertisement
 Walt Disney Feature Animation/Wikimedia commons

Walt Disney Feature Animation/Wikimedia commons

Nala is in feite de naam van een van de belangrijkste personages van de onvergetelijke The Lion King, meer bepaald het gezelschap van avonturen en leven van Simba, de hoofdrolspeler. "Eerlijk gezegd? Klinkt als een hondennaam voor mij. Natuurlijk is het aan jou. We hebben allemaal verschillende smaken", schreef iemand, terwijl een ander eraan toevoegde: "Ik ken iemand die hun dochter Nala noemde, maar dat was omdat de vader van de kind Alan heette en ze de baby naar hem wilden vernoemen."

In ieder geval was iedereen het eens dat het doet denken aan de tekenfilm, maar sommigen vinden het geen slecht idee: “Je denkt meteen aan The Lion King, maar in het grote schema van Disney-namen is het iets bruikbaarder voor een meisje."

Wat vind jij, zou je haar adviseren om van gedachten te veranderen of keur je haar keuze goed?

Advertisement