Ze leren hun 15 dagen oude dochter het potje te gebruiken: "het was voldoende om naar haar behoeften te luisteren"

Janine image
door Janine

23 September 2022

Ze leren hun 15 dagen oude dochter het potje te gebruiken: "het was voldoende om naar haar behoeften te luisteren"
Advertisement

De komst van een kind vertegenwoordigt altijd een enorme vreugde. Zelfs als ouders zich in het begin misschien afvragen of ze klaar zijn voor een dergelijke verandering, wordt het in korte tijd natuurlijk om er op de best mogelijke manier voor te kunnen zorgen. Bovenal ben je, als je met hem of haar bent, in staat om een ​​echte synergie te creëren, om het in één oogopslag te begrijpen. Zelfs voordat een kind begint te praten, kan een vader of moeder onmiddellijk hun behoeften en vereisten begrijpen.

Dit is de overtuiging van een stel nieuwe ouders, die luisterden naar de behoeften van hun dochter en in staat waren om haar luier weg te doen en haar te leren het potje te gebruiken toen ze nog maar 15 dagen oud was.

via Abc

Advertisement

Montana Lower en Tom Linwood zijn twee jonge Australische ouders, hun dochter Blue, bijna twee, gebruikt het potje al heel lang. Het paar gelooft dat dit mogelijk was door het gebruik van de techniek "eliminatie communicatie". Bovendien hebben ze, juist omdat ze het heel nuttig vinden, ervoor gekozen om op hun sociale netwerken uit te leggen hoe het werkt en hoe ze het hebben gedaan.

De techniek van eliminatie communicatie is gebaseerd op één hoofdaspect, namelijk luisteren naar je kind. We moeten begrijpen wanneer de kleine naar het toilet moet en hem er naartoe brengen. Een ander heel belangrijk punt is om hem te leren het potje te gebruiken. "Baby's worden geboren zonder te weten hoe ze naar het toilet moeten, dus het zou voldoende zijn om ze niet te leren een luier te gebruiken. Het belangrijkste is echter om altijd naar ze te luisteren en ze te observeren."

Deze methode is veel effectiever als je constant in contact kunt blijven met je kind, omdat non-verbale communicatiemechanismen worden geactiveerd. Zelfs als "elke moeder - zo specificeert het paar - onmiddellijk begrijpt wanneer haar baby honger heeft, dankzij bepaalde signalen, en hetzelfde geldt wanneer het naar het toilet moet".

Advertisement

In principe is dit systeem gebaseerd op gewoonte, oftewel het kind leren een bepaalde handeling uit te voeren. Uiteindelijk zal hij het als natuurlijk ervaren. Deze keuze voor het paar heeft bovendien ook een economische implicatie, omdat luiers erg duur zijn en het vermijden ervan, en het kopen van een potje, natuurlijk voordeliger is.

Denk je dat deze techniek werkt?

Advertisement