"De moeder van het kind waar ik voor zorgde kwam niet op tijd terug om hem op te halen en ik heb de politie gebeld: heb ik overdreven?"

Janine image
door Janine

14 Oktober 2022

"De moeder van het kind waar ik voor zorgde kwam niet op tijd terug om hem op te halen en ik heb de politie gebeld: heb ik overdreven?"
Advertisement

Er voor kiezen om je kinderen toe te vertrouwen aan familie, vrienden of vertrouwde kennissen kan gebeuren in het geval van persoonlijke verplichtingen, maar in ieder geval moeten richtlijnen en vooral tijdschema's worden vastgesteld. Vooral de ouder moet duidelijk maken hoeveel tijd hij nodig heeft, een tijd aangeven waarop hij of zij terugkeert en dit respecteren. Dit gebeurt echter niet altijd, zoals een gebruiker op Reddit vertelde, die tot ver buiten de afgesproken tijd op een kind moest passen en de moeder in kwestie een goede les gaf.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

De vrouw vertelde over de episode die haar ertoe bracht om stappen te ondernemen en later contact op te nemen met de Reddit-gemeenschap voor een mening hierover.

"Mijn vriend en ik kwamen op het laatste moment overeen om voor een nacht op de zoon van zijn ex te passen, die die avond plannen had met haar vriendinnen terwijl wij geen verplichtingen hadden."

De volgende ochtend had het stel echter een brunch gereserveerd voor 11 uur 's ochtends, dus vertelden ze de moeder dat ze graag wilden helpen, maar dat ze om 9 uur terug moest zijn om haar zoon op te halen. Dat deed ze echter niet. "Ze stemde toe toen ze hem achterliet, maar de volgende ochtend, om 9 uur, kwam ze niet opdagen. We belden haar, maar kregen geen antwoord. Om 10 uur probeerden we haar opnieuw te bellen en ze antwoordde met een slaperige stem en vertelde ons dat ze zich moe voelde na de avond met haar vriendinnen en dat ze haar zoon niet voor 14.00 uur zou komen ophalen." De twee geïmproviseerde babysitters herinnerden haar toen aan hun plannen om te brunchen, maar de vrouw antwoordde dat ze haar zoon mee konden nemen.

"Hij is 2 jaar, het is niet leuk om een ​​kind van deze leeftijd mee uit eten te nemen. Mijn vriend annuleerde onze reservering en stemde ermee in op het kind te passen totdat zijn ex besloot hem te komen halen."

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Op dat punt legde de auteur van de post uit dat ze erg boos was en dienovereenkomstig handelde. "Ik belde haar en vertelde haar dat als ze om 12.00 uur niet zou komen opdagen, ik de politie zou bellen om haar zoon te laten ophalen. Ze woont slechts 15 minuten van ons huis, maar we konden niet naar haar toe gaan, aangezien ze in een appartementencomplex woont waar je toegang moet hebben om binnen te komen. Ze beledigde me, toen vertelde ik haar dat ze 30 minuten had om hem te komen halen.”

Een uur later was de vrouw nog niet gearriveerd, dus de hoofdpersoon van dit verhaal bracht in praktijk wat ze had aangekondigd: "Ik belde de politie en zei dat ik aan het oppassen was, dat ik niet wist waar zijn ouders waren, die hier twee uur eerder geweest hadden moeten zijn. De agenten hebben het kind meegenomen naar het politiebureau."

De moeder van het kind verscheen pas om drie uur 's middags, ze werd woedend toen ze hoorde wat er was gebeurd, en haastte zich vervolgens naar het politiebureau. “We wisten niet waar ze was en of ze echt voor de nacht thuis zou komen. Ook konden we geen contact opnemen met de vader omdat we zijn contactgegevens niet hadden. Heb ik overdreven door de politie te bellen?”

Denk je dat ze verkeerd of correct handelde door de moeder een lesje te leren?

Advertisement