Verpleegkundige lacht op sociale media kind uit met aangeboren pathologie: ontslagen - Curioctopus.nl
x
Verpleegkundige lacht op sociale media…
Schaduwen die een eigen leven leiden: 15 mensen zijn in de war en gefascineerd door wat ze hebben waargenomen Bruidspaar vraagt £3 voor elk stuk taart: ze ontdekken dat een gast een extra stuk neemt en vragen hem om geld

Verpleegkundige lacht op sociale media kind uit met aangeboren pathologie: ontslagen

08 Oktober 2021 • Door Janine
5.829
Advertisement

We zijn zo gewend om op sociale media te vertellen wat er met ons gebeurt en de ervaringen die we beleven, dat we ons vaak niet realiseren dat we overdrijven, de grenzen overschrijden en respectloos gedrag vertonen tegenover anderen. Iedereen, met zijn eigen sociale kanalen, doet wat hij gepast acht; dit betekent echter niet dat je je verkeerd moet gedragen ​​en andere mensen niet respecteert. Dat deed Sierra Samuels, een verpleegster op de neonatale intensive care van het Jackson Memorial Hospital in Miami.

via: nypost

Sierra werd op staande voet ontslagen omdat ze een foto op haar Instagram-profiel had geplaatst waarbij ze de spot dreef met een pasgeborene met een aangeboren pathologie. De vrouw publiceerde de post, zich niet bewust van de gevolgen die dit gebaar zou hebben gehad: het ziekenhuis stelde een onderzoek in. In de post zei de vrouw: "Mijn avond was geweldig, enn toen boom!". De vrouw associeerde hashtags met betrekking tot het aangeboren probleem van het kind met de foto van de pasgeborene: gastroschisis; dit is een defect van de buikwand en de darm die zich buiten het lichaam bevindt. De vrouw bespotte daarom niet alleen het kind, maar schond zijn privacy door zijn foto's zonder toestemming van de ouders te publiceren.

Maar dat is nog niet alles: de vrouw heeft herhaaldelijk foto's van zichzelf op het werk geplaatst. Toen de foto's tevoorschijn kwamen en het ziekenhuis zich bewust werd van het incident, besloten de ziekenhuisfunctionarissen actie te ondernemen en de vrouw te ontslaan. Zij definieerden de privacy van de patiënt als "een topprioriteit" en de overtreding van de verpleegkundige is daarom onderwerp van onderzoek geworden.

Advertisement

De functionarissen zeiden: "Werknemers die deze privacyregels overtreden, ondanks dat ze zijn opgeleid, zijn onderworpen aan disciplinaire maatregelen, waaronder schorsing of ontslag." Ze vervolgden: "Naast de algemene schending die we hier analyseren, is er een gevoel van fatsoen met betrekking tot de rechten en verwachtingen die we allemaal hebben in onze overeenkomsten en in onze veronderstellingen." De vrouw heeft alle limieten overschreden, de privacy geschonden en laat zien dat ze geen gevoeligheid heeft voor patiënten, met een beledigende en verkeerde boodschap.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt