Vrouw vindt een steen in een openbaar park en ontdekt dan dat het een gele diamant van 4 karaat is

Janine image
door Janine

10 Oktober 2021

Vrouw vindt een steen in een openbaar park en ontdekt dan dat het een gele diamant van 4 karaat is
Advertisement

Als je er altijd al van gedroomd hebt om alles achter te laten en op zoek te gaan naar edelstenen, dan zul je enthousiast zijn om het verhaal te horen van Noreen Wredberg, een gelukkige Amerikaanse vrouw die niet alleen een diamant van 4,38 karaat wist te ontdekken, maar ook in staat was om het te houden. Dit soort mijnen zijn namelijk niet vrij toegankelijk voor het publiek. De Crater of Diamonds State Park in Murfreesboro, in Arkansas, is de enige plek ter wereld waar iedereen die gewapend is met beitels, zaklampen en metaaldetectoren zijn gang kan gaan als diamantzoeker. Wist je dat niet? Boek snel een ​​vlucht om het juweel te vinden dat je leven zal veranderen!

via nbcnews

The State Parks of Arkansas/Facebook

The State Parks of Arkansas/Facebook

In de Verenigde Staten is het mogelijk om de enige plek ter wereld te vinden waar je zelfstandig kunt graven om extreem kostbare mineralen te verzamelen. We zijn om precies te zijn in Arkansas, waar de Crater of Diamond elk jaar miljoenen bezoekers trekt, van de meest nieuwsgierige tot de deskundige schatzoekers. Een bestemming die over de hele wereld bekend is en die ook Noreen Wredberg, een Amerikaanse vrouw die in Granite Bay, in Californië woont, intrigeerde.

De gelukkige vrouw had enige tijd eerder besloten om met haar man een lange reis te maken, door het Hot Springs National Park om bij de beroemde diamantmijn te komen. Op 23 september, nadat ze wakker waren geworden in een van de vele hotels in de omgeving, vertrokken ze met de gebruikelijke toeristische nieuwsgierigheid, niet wetende dat er die dag een prachtige amberkleurige diamant op hen wachtte.

Advertisement
The State Parks of Arkansas/Facebook

The State Parks of Arkansas/Facebook

Na de mouwen te hebben opgestroopt en dagenlang te graven, begonnen de twee Amerikanen de hoop te verliezen. Op de laatste dag echter, tijdens een hevige regenbui (wat meestal een goed moment is om te zoeken aangezien de regen het verwijderen van eventueel op de grond aanwezig vuil bevordert) en na een paar centimeter graven kwam de ongelooflijke ontdekking: een transparante steen vergelijkbaar met een edelsteen. Gegrepen door enthousiasme besloot het paar onmiddellijk naar het Diamond Discovery Center van het park te gaan, waar het personeel, na zorgvuldig onderzoek, die steen herkende als een uiterst kostbare diamant.

The State Parks of Arkansas/Facebook

The State Parks of Arkansas/Facebook

“Toen ik deze diamant voor het eerst onder een microscoop zag, dacht ik: Wauw, wat een prachtige vorm en kleur!" En inderdaad werd al snel ontdekt dat de steen van mevrouw Wredberg meer dan vier karaat woog en ongeveer zo groot was als een snoepje, met een ronde vorm en een diepgele kleur.

Momenteel is de diamant va Wredberg de grootste die sinds vorig jaar in het park is gevonden. De Amerikaanse vrouw besloot haar vondst Lucy's Diamond te noemen, naar de kat van haar man. Wat de vrouw met de edelsteen gaat doen, is nog niet bekend. Maar één ding is zeker: die reis zal ze nooit vergeten!

Advertisement