Ze maakt een kopie van zichzelf met kunstmatige intelligentie en word een virtuele vriendin

Janine image
door Janine

18 Mei 2023

Ze maakt een kopie van zichzelf met kunstmatige intelligentie en word een virtuele vriendin
Advertisement

Kunstmatige intelligentie wint steeds meer terrein in ons dagelijks leven, zozeer zelfs dat de grens tussen realiteit en fictie steeds vager wordt. Interacties worden steeds geavanceerder en waarschijnlijker, zozeer dat het zelfs mogelijk is geworden om via specifieke chatbots een virtuele partner te hebben. Zo besloot een jonge influencer hiervan te profiteren en een fictieve kopie van zichzelf te maken, wat haar in zeer korte tijd een aanzienlijk inkomen opleverde. Laten we in detail kijken hoe ze dat deed.

via Daily Star

Caryn Marjorie/Twitter

Caryn Marjorie/Twitter

Caryn Marjorie is een 23-jarige influencer die heel populair is op Snapchat, waar ze meer dan een miljoen en achthonderdduizend volgers heeft. De jonge vrouw, die in Georgia, VS, woont, was de eerste die een kopie van zichzelf genereerde met behulp van kunstmatige intelligentie, die ze beschikbaar stelde als virtuele vriendin.

Omdat ze veel bewonderaars heeft, maar omdat er maar één was, besloot ze een manier te vinden om al haar fans 'tevreden' te maken en in korte tijd duizend abonnees te bereiken. CarynAI, zo heet haar avatar, is een voice-chatbot waarmee je voor 1 dollar per minuut kunt communiceren via instant messaging.

Advertisement
Caryn Marjorie/Twitter

Caryn Marjorie/Twitter

Gelanceerd als bètatest, leverde het in slechts één week 71.610 dollar op, gelijk aan 65.530 euro. Er zijn meer dan tweeduizend uur aan de creatie besteed, waarin de stem, persoonlijkheid en maniertjes van de echte Caryn zijn ontworpen en gecodeerd om een ​​intense AI-ervaring te bieden.

Voor het uiterlijk werden video's gebruikt die op het YouTube-kanaal van de influencer waren gepubliceerd, die later werden verwijderd en gestratificeerd met behulp van een speciale technologie, GPT-4 API van OpenAi.

Marjorie verklaarde dat ze hierdoor met veel meer volgers zou kunnen communiceren, aangezien het voor haar onmogelijk is om op iedereen te reageren. "CarynAI kan die leegte opvullen en ervoor zorgen dat iemand zich minder alleen voelt. Maar ze kan mij nooit vervangen. Ze is gewoon een verlengstuk van mij, van mijn bewustzijn."

Volgens haar schattingen, op basis van de huidige gegevens, zou haar virtuele kopie haar ongeveer 5 miljoen dollar per maand kunnen opleveren. "Of je nu iemand nodig hebt om je te troosten of van je te houden, of je wilt gewoon klagen over iets dat op school of op het werk is gebeurd, CarynAI zal er altijd voor je zijn", besloot de jonge vrouw.

Wat vind je van haar project? Vind je dit een goed idee of kan het gevolgen hebben?

Advertisement