Dakloze man vindt een cheque van $10.000 en geeft hem terug: zijn leven verandert

Janine image
door Janine

10 Mei 2023

Dakloze man vindt een cheque van $10.000 en geeft hem terug: zijn leven verandert
Advertisement

Als kinderen leerden we de waarde van eerlijkheid en het belang om altijd het juiste te doen in plaats van wat voor ons het beste is, maar helaas vergeten we als volwassene vaak de geleerde lessen, handelen we alleen uit eigenbelang en comfort en denken we alleen aan ons eigen persoonlijk voordeel.

Gelukkig zijn er nog steeds veel mensen op de wereld voor wie positieve waarden nog iets waard zijn en die ons met hun verhalen laten zien hoe eerlijkheid, altruïsme en menselijkheid altijd worden beloond met nog grotere geschenken. We denken misschien dat bepaalde wonderen nooit zullen gebeuren en toch hoeven we alleen maar om ons heen te kijken om veel verhalen te ontdekken die ons hart kunnen verwarmen en ons hoop kunnen geven.

Een voorbeeld is het verhaal van deze dakloze man die, nadat hij had besloten het goede te doen, werd beloond met een nieuw leven.

via Dailymail

Advertisement
Elmer Alvarez/Facebook

Elmer Alvarez/Facebook

Elmer Alvarez was een dakloze in New Heaven, Connecticut, op de dag dat hij een cheque van $10.000 op straat vond. Hij aarzelde geen seconde over wat hij moest doen en besloot meteen het juiste te doen door op zoek te gaan naar de rechtmatige eigenaar van de cheque om hem terug te geven. "Eerlijk gezegd deed ik het uit de grond van mijn hart, ik verwachtte er niets voor terug", verklaarde de man later over de redenen voor zijn nobele gebaar.

De man nam contact op met dr. Roberta Hoskie, makelaar in onroerend goed en oprichter van een opleidingsschool in die sector, nog voordat de vrouw besefte dat ze de cheque was verloren en deze laatste, ontroerd door zijn grote eerlijkheid, besloot hem rijkelijk terug te betalen door onderdak voor hem te zoeken.

Advertisement
Roberta Hoskie/Facebook

Roberta Hoskie/Facebook

De vrouw wilde zijn eerlijkheid eren door hem te helpen met een sollicitatiegesprek met haar zakenpartners en een plek op haar opleidingsschool voor makelaars. Dr. Hoskie legde uit dat ze precies wist hoe Elmer zich voelde, omdat ze zelf in het verleden dezelfde moeilijkheden had doorgemaakt. Daarom stelde ze hem als enige voorwaarde om hetzelfde te doen voor een andere dakloze als de gelegenheid zich voordeed.

"Je hoeft je geen zorgen meer te maken dat je in de kou staat", zei de vrouw tegen Elmer op de dag dat ze publiekelijk haar respect betuigde. "We hebben een accommodatie voor je", specificeerde ze, waarmee ze de dankbaarheid ontving van de man, die in tranen van vreugde uitbarstte.

"Er zijn altijd engelen, in de hemel en op aarde", zei Elmer na afloop van de ceremonie. We kunnen het alleen maar met hem eens zijn.

Advertisement