Ze gaat in een grachtenboot wonen omdat ze haar geen hypotheek willen geven: "dit is goedkoper"

Janine image
door Janine

29 April 2023

Ze gaat in een grachtenboot wonen omdat ze haar geen hypotheek willen geven: "dit is goedkoper"
Advertisement

Niet iedereen droomt ervan om in een traditioneel appartement te wonen, terwijl velen, zelfs als ze dat zouden willen, het zich niet kunnen veroorloven. De situaties en verlangens van ieder van ons zijn uiterst subjectief en we moeten omgaan met de echte mogelijkheden die we hebben, wat de verwachtingen ook zijn. Sommige mensen slagen erin om alternatieve en ideale oplossingen voor zichzelf te vinden door optimaal gebruik te maken van de middelen die ze hebben. Een van hen is een Engelse vrouw die al jaren op een boot van ongeveer 21 meter leeft en een leven leidt dat ze omschrijft als buitengewoon.

via The Sun

Advertisement

Elizabeth Earle, een 35-jarige freelance auteur en illustrator, heeft geen hypotheek kunnen krijgen omdat ze geen vast salaris heeft. Zo kreeg ze een idee dat voor de meesten misschien bizar leek, maar waardoor ze goedkoper kon wonen dan in een huis. "In 2017, toen ik in Australië woonde, ontmoette ik twee Amerikaanse broers die de afgelopen 10 jaar op een zeilboot hadden geleefd en de wereld hadden rondgereisd om inhoud te maken en te publiceren. Af en toe waren ze op zoek naar bemanning en vroegen of ik mee wilde zeilen van Zuid-Afrika naar Brazilië. Ik stemde toe," zei Elizabeth. "'Ik zou het kunnen', dacht ik. 'Ik ga op een boot wonen’.”

Dus kocht de vrouw een zeilboot met de £8.000 die ze op de bank had staan, maar het was niet genoeg. Om het benodigde bedrag te bereiken, gelijk aan het dubbele van haar spaargeld, moest ze alles verkopen wat ze bezat. "Ik verhuisde naar de Caraïben, knapte de boot op en adopteerde een zwerfhond die een hekel had aan zeilen. Ik moest een keuze maken tussen de boot verkopen en de hond houden, of de hond wegdoen en deze wereldreis voortzetten. Ik heb voor de hond gekozen."

Earle verkocht de boot, keerde terug naar Engeland en werd verliefd op grachtenboten en kocht er een voor £3.800. "Ik heb het in twee jaar opgeknapt en er daarna een jaar in gewoond voordat ik het voor £22.500 verkocht." Na verschillende tegenslagen landde Elizabeth in wat haar huidige huis is geworden, een boot uit de jaren ’20 van meer dan 21 meter lang. "Ik heb nu een stukje geschiedenis van het kanaal. Ik kocht het van een vriend van mij en betaalde er in totaal £35.000 voor. De officiële naam is Malvern, maar ik heb het de bijnaam Maggie gegeven omdat het veel vriendelijker klinkt. Ik denk dat het hypotheekproces in het voordeel is van mensen die een vaste baan hebben, een gegarandeerd salaris van een werkgever, of als je een partnerschap hebt met iemand of getrouwd bent. Het is niet in het voordeel van de 30-jarige zelfstandige artiest uit de Midlands."

Advertisement

Volgens de vrouw zijn de huurkosten in Engeland te duur, onhaalbaar in vergelijking met toen haar ouders jong waren. "Dus steeds meer jonge mensen zoeken naar alternatieve manieren van leven, of het nu een boot, busje of zeilboot is. Ik weet dat dit echt belachelijk klinkt, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Er zijn veel dingen die je nodig hebt om het leven op een boot te ervaren. Je kunt ervoor kiezen om in een jachthaven te zijn of op The Cut te wonen - zo hebben we het kanaal genoemd. Je moet elke twee weken verhuizen, maar je woont gratis. Je hoeft geen huur te betalen, je hoeft niets te betalen. Het is een moeilijkere levensstijl, maar het dwingt je om te reizen."

De enige niet onaanzienlijke uitgaven die Eizabeth het hoofd moet bieden, betreffen de vergunning, die ongeveer £ 650 per zes maanden bedraagt, naast £ 350 per drie maanden voor diesel en kolen, die £ 8 per zak kosten en om de drie maanden moeten worden gekocht. dagen. "Ik betaal ook ongeveer £ 100 per jaar voor verzekeringen. Als ik met een andere boot bots, ben ik gedekt. ​​Als mijn boot zinkt, nee."

Voor haar is het leven op een boot zoveel spannender dan een gewoon leven: "Ik wil een buitengewoon leven leiden en als de gelegenheid zich voordoet dat ik een geweldige plek vind om te wonen, of het nu een vuurtoren is of een kasteel of wat dan ook, zou ik dat doen.”

Wat vind je van haar keuze? Zou je willen doen zoals zij?

Advertisement