Vier alleenstaande moeders kopen een huis en gaan samenwonen: "we helpen elkaar"

Janine image
door Janine

28 Maart 2022

Vier alleenstaande moeders kopen een huis en gaan samenwonen: "we helpen elkaar"
Advertisement

Ouder zijn is een veeleisende en verantwoordelijke taak. Alleenstaande ouder zijn is nog moeilijker. Holly Harper en Herrin Hopper zijn al heel lang vriendinnen, en ze zijn allebei moeder: ze hadden het vaak over de moeilijkheid om hun kinderen groot te brengen en zo goed mogelijk op te voeden, en grapten vaak dat het makkelijker zou zijn geweest als ze allemaal onder één dak woonden. Toen beide vrouwen gingen scheiden, werd dit schijnbaar absurde idee werkelijkheid: de vrouwen uit Washington, die zich eenzaam voelden, namen de beslissing om samen te gaan wonen.

via Washington Post

Advertisement
thesirenhouse/Instagram

thesirenhouse/Instagram

Holly en Herrin werden vergezeld door twee andere alleenstaande vrouwen en moeders, Jen en Leandra. Ze gingen op zoek naar een huis en in korte tijd vonden ze het en namen de grote stap: ze kochten het huis. Hierdoor kunnen ze besparen op de kosten en hun werklast verminderen. Het sleutelwoord is: delen. De vrouwen zeggen dat het huis een paradijs is voor de kinderen, die samen kunnen opgroeien en plezier kunnen hebben. Er is een grote tuin, een trampoline, een fitnessruimte, een opblaasbaar zwembad, een ontspanningsruimte. Het huis heeft de bijnaam "The Siren House" gekregen en lijkt op een permanent zomerkamp. Harper vertelt: "Deze manier van wonen is een paradijs voor kinderen, compleet met een gigantische trampoline, parkour, tuin, fitnessruimte, grootbeeld-tv en een knutselstudio. Onze kinderen, die altijd speelkameraadjes hebben, varen er wel bij.

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

Kortom, deze oplossing heeft voordelen voor zowel kinderen als moeders, die elkaar helpen en ondersteunen. Ze delen de kosten, de auto's, de taken en ook de leuke dingen. Deze nieuwe regeling bespaart hen duizenden dollars per jaar. Harper zei: "Het doel van het leven is niet om een ​​plan van geluk te bereiken, maar om een ​​omgeving te creëren waarin we veilig zijn om te allen tijde het geluk na te jagen", en de vier vrouwen lijken daarin te zijn geslaagd. Het huis is altijd vol, levendig, vrolijk en ondanks de overal verspreide sokken en schriften vervelen ze zich nooit.

Advertisement