Ze vindt enkele briefjes in huis met een mysterieus handschrift: "er staan dingen op geschreven die alleen ik wist"

Janine image
door Janine

23 Maart 2022

Ze vindt enkele briefjes in huis met een mysterieus handschrift: "er staan dingen op geschreven die alleen ik wist"
Advertisement

Heb je ooit de behoefte gehad om de dingen die je moet doen op te schrijven? Kaartjes, notities, briefjes die hier en daar gevonden worden: de manieren om niets te vergeten en alles onder controle te houden zijn verschillend. Maar wat als er plotseling in huis briefjes opduiken die je aan persoonlijke dingen doen denken en die niet door jou zijn geschreven?

Het is de verontrustende ervaring van de persoon die de hoofdpersoon is van het verhaal dat we je gaan vertellen. Doodsbang besloot ze wat er gebeurde op Reddit te delen, met details over de vreemde vondsten. Ze kon zich alleen niet herinneren dat ze die briefjes had geschreven, maar ze waren er om haar dingen te laten zien die ze aan niemand had verteld. Verontrustend, nietwaar? Laten we uitzoeken wat er is gebeurd.

via Reddit

Advertisement
Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

"Ik vond een gele post-it op mijn bureau - is te lezen aan het begin van de post - met een handschrift dat niet van mij was en het deed me denken aan een paar boodschappen die ik moest doen, maar waar ik letterlijk niemand over had verteld". Het lijkt het begin van een horrorverhaal, maar het is de pure realiteit van een fenomeen dat de volgende dagen doorging en deze persoon in verwarring bracht.

"Eerst dacht ik aan iets dat ik in mijn slaap had gedaan - schreef ze - ik gooide het weg en dacht er niet meer aan. Vier dagen later vond ik echter een andere post-it met hetzelfde handschrift als de vorige, waarop stond dat ik 'mijn documenten moest bewaren'. Er waren geen tekenen van inbraak in huis, dus ik installeerde een webcam op mijn bureau gericht en registreerde alles."

Iedereen die zich in zo'n situatie bevindt, zou zich op zijn minst een beetje ongemakkelijk voelen. En zo was het ook voor de auteur van het bericht op Reddit, die gebruikers op de hoogte hield van het verhaal en vertelde wat er ongeveer 10 dagen later gebeurde.

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

"Ik werd wakker en vond nog een briefje, waarop stond: 'Onze huisbaas laat me niet met je praten, maar het is belangrijk dat we dat doen'. Bij het controleren van de webcam-opnames vond ik niets, maar op mysterieuze wijze was de prullenbak van mijn computer geleegd, wat ik recent niet had gedaan."

Het mysterie werd nog groter toen nieuwe post-its verschenen, allemaal zonder dat er iets op stond, op de deuren van andere appartementen in de flat. In het licht van dit alles vroeg de gebruiker Reddit-lezers om advies en vroeg of er naar hun mening reden was voor aangifte of andere stappen.

De antwoorden ontbraken niet, gezien de bijzonderheid van het verhaal, en er waren ook mensen die de auteur van de post erop wezen dat het ook een slaapstoornis zou kunnen zijn. "Je zou een deskundige kunnen raadplegen en vragen of het mogelijk is om in een staat van halfslaap dergelijke acties uit te voeren en ze niet te herinneren", was het advies van een gebruiker.

We weten niet precies wat de ontwikkelingen van dit verhaal zijn geweest, maar één ding is zeker: niemand zou zulke briefjes willen vinden!

Advertisement