"De baas laat ons betalen voor het water op kantoor, om te drinken heb je een abonnement nodig": de uitbarsting van een medewerker

Janine image
door Janine

17 April 2022

"De baas laat ons betalen voor het water op kantoor, om te drinken heb je een abonnement nodig": de uitbarsting van een medewerker
Advertisement

Steek je hand op als je je altijd op je gemak hebt gevoeld in alle banen die je hebt gehad. Waarschijnlijk hebben maar weinigen zoveel geluk gehad. De problemen kunnen talrijk zijn en van verschillende aard: van relaties met werkgevers tot die met collega's, tot de druk die je elke dag ervaart. Maar wat als we aan dit alles ook nog negatieve episodes toevoegen over de omgeving waarin we werken?

De werknemer weet er alles van die op Reddit verontwaardigd een foto publiceerde waarop de drinkwaterdispenser in zijn kantoor te zien is. Op dat accessoire heeft zijn baas het gepast gevonden om een ​​bord op te hangen waarin hij aan de werknemers aankondigt dat ze om te drinken niet alleen zouden moeten betalen, maar zich zelfs moeten "abonneren" door middel van een lidmaatschap. Ongelooflijk? Niet echt: dit is wat er gebeurde.

via Reddit

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Vergeet de klassieke drinkwaterdispensers die vaak te vinden zijn in kantoren of andere vergelijkbare plaatsen, die voor iedereen beschikbaar zijn. Op de werkplek van de Amerikaanse werknemer die op Reddit bekend staat als @RemyBrady, moet je om te drinken betalen en lid worden van wat door de werkgever de "Water Club" wordt genoemd.

Om deel uit te maken van deze bijna "elitaire" groep, moet elke werknemer $5 per maand betalen. Het bord van de directie spreekt bovendien duidelijk: "Hallo drinker, als je wilt genieten van deze heerlijke Acqua Poland Spring, raadpleeg dan Sandra of Michelle om lid te worden van de fantastische Water Club. Dit water is niet gratis". Daar hoef je nauwelijks nog iets aan toe te voegen, buiten het feit dat de episode, waarschijnlijk ook als gevolg van de verontwaardiging die het opriep, meteen op het web werd gedeeld.

Advertisement
RemyBrady/Reddit

RemyBrady/Reddit

Eenmaal daar, duurde het maar even voordat het viraal ging, wat een lang koor van reacties en opmerkingen van verbijsterde gebruikers opriep. "Voor clubleden zijn er onbeperkt navullingen" staat op het bord en op de waterdispenser, bijna alsof drinken een soort voorrecht is dat is voorbehouden aan een kleine groep gelukkige mensen.

"Het is niet bepaald professioneel", merkte een gebruiker op, terwijl een ander eraan toevoegde: "je hebt een nieuwe baas nodig." En dit zijn slechts twee van de vele observaties die op Reddit verschenen onder de door de medewerker gedeelde foto. Veel mensen die dat bord lazen, zeiden dat ze soortgelijke ervaringen op de werkplek hadden meegemaakt, wat aantoont dat dit soort dingen helaas helemaal niet op zichzelf staan.

Is jou ooit zoiets overkomen? Denk je dat het juist is om degenen die daar werken voor het water te laten betalen?

Advertisement