Hij krijgt een boete voor te hard rijden: bijgevoegd, een foto van zijn hond achter het stuur

Janine image
door Janine

10 April 2022

Hij krijgt een boete voor te hard rijden: bijgevoegd, een foto van zijn hond achter het stuur
Advertisement

"Het is niet wat het lijkt": we hebben deze uitdrukking honderden keren horen zeggen, vooral door degenen die een niet erg nobele actie proberen te rechtvaardigen. Toch is de situatie soms echt niet wat het lijkt: een toeval kan ons een versie van de situatie doen waarnemen die ver van de werkelijkheid verwijderd is. Dit vertelde Don Kylian op Twitter, een man die een afbeelding plaatste van de boete en een foto van een hond achter het stuur. Waarom zat er een hond achter het stuur? Er gebeuren veel vreemde dingen, maar deze keer is het echt "niet wat het lijkt".

via Daily Star

Advertisement
Armendaus03/Twitter

Armendaus03/Twitter

De meesten van ons zullen een boete per post hebben ontvangen: zodra we de afzender observeren, begrijpen we al wat het is. Wat hebben we deze keer gedaan? Waarschijnlijk hebben we de snelheidslimiet overschreden zonder de aanwezigheid van de flitspaal op te merken. Dit overkwam de oom van Don Kylian: hij zat met zijn hond in de auto en kreeg een boete van zo'n 50 euro voor te hard rijden. Maar bij de boete zat een foto van de bestuurder: de hond van de man. Zijn neef vertelde dat hij dacht “dit kan niet waar zijn", en ook zijn oom was verrast door dat beeld.

Advertisement
Not the actual photo - Wikipedia

Not the actual photo - Wikipedia

Maar de afbeelding was echt, ook al reed zijn hond niet. De neef van de bestuurder legde namelijk uit dat het op de foto leek alsof de hond de auto bestuurde, maar in werkelijkheid was het anders: de hond sprong in de armen van zijn baasje precies op het moment dat de snelheidscamera de foto nam om de snelheidsovertreding vast te leggen. Meestal draagt ​​de hond een veiligheidsgordel die hem dwingt stil te blijven zitten, maar die dag vergat de eigenaar de gordel vast te maken. "Het grappige is dat hij maar drie seconden op zijn schoot bleef liggen", zegt de neef: die seconden waren genoeg om een ​​bijna surrealistische foto te maken. De chauffeur heeft de boete niet aangevochten - ondanks het feit dat hij niet zelf op de foto staat - omdat hij zich ervan bewust was een fout te hebben gemaakt, zowel bij het overschrijden van de snelheid als bij het niet blokkeren van zijn huisdier. Hij heeft dus de boete betaald en we vragen ons af wat de autoriteiten dachten toen ze naar de bijgevoegde afbeelding keken.

Advertisement