Hij vertelt een zwangere vrouw dat de stoel in de bus "bezet" is door zijn hand, zij gaat er bovenop zitten

Janine image
door Janine

22 April 2022

Hij vertelt een zwangere vrouw dat de stoel in de bus "bezet" is door zijn hand, zij gaat er bovenop zitten
Advertisement

Wie dagelijks met het openbaar vervoer reist, weet het maar al te goed: “samenleven” met andere reizigers is niet altijd even eenvoudig. Vervelend gedrag, onbeschoftheid, irritante situaties, zorgen er soms voor dat je nooit meer in een bus, tram of metro wilt stappen. Het is waar: het gebeurt niet altijd, maar er zijn gevallen waarin we echt negatieve episodes zien, net zoals degene waar we je over gaan vertellen.

De hoofdpersoon is een zwangere vrouw die, ondanks dat ze acht maanden zwanger was, het risico liep niet te kunnen gaan zitten vanwege een andere passagier. Als je echter denkt dat de man niet is opgestaan ​​om haar te laten zitten, heb je het mis, want naast hem was een vrije stoel, waar de toekomstige moeder vroeg om te mogen zitten. Het antwoord? "Je kunt hier niet zitten, mijn hand zit hier." Op dat moment nam de situatie een geheel onverwachte wending.

via Reddit

Piqsels - Not the actual photo

Piqsels - Not the actual photo

De episode werd verteld en gedeeld op Reddit door de zwangere vrouw, die gebruikers om een ​​mening vroeg over wat er was gebeurd en of ze het bij het verkeerde eind had. "Ik ben 30 jaar oud en ben acht maanden zwanger - begint het verhaal van de vrouw. Ik ga elke dag met het openbaar vervoer naar mijn werk. De bus zit vaak vol, maar gelukkig komt het voor dat verschillende passagiers mij vriendelijk hun stoel aanbieden".

Een situatie die zeker niet makkelijk is om mee om te gaan, waarin de vriendelijkheid en het altruïsme van de mensen de enige redding zijn voor deze vrouw die, zoals velen, niet anders kan dan met de bus te reizen, ondanks haar vergevorderde zwangerschap. Toch is zwanger en vermoeid zijn niet voor iedereen genoeg reden om enige empathie te tonen. Dat blijkt uit het vervolg van het verhaal van de jonge vrouw.

"Die dag - schrijft de toekomstige moeder - stapte ik zoals altijd in de bus en er was een lege stoel, ik wilde gaan zitten en op de stoel ernaast zag ik een jongen met zijn hand op de lege stoel. Ik vroeg hem om het te verwijderen zodat ik kon gaan zitten - vervolgt de vrouw - maar hij zei me dat de stoel "bezet" was. Ik vroeg door wie en hij antwoordde “door mijn hand". Ik glimlachte maar ik voelde me niet lekker, dus ik vroeg hem zijn hand weg te halen om me te laten zitten, maar hij weigerde.”

Wat in eerste instantie een grap leek, was dat in werkelijkheid helemaal niet: die jonge man verhinderde de zwangere vrouw echt om te gaan zitten. "Ik vertel hem dat ik moe was en dat ik moest gaan zitten - is te lezen in de post op Reddit - en hij antwoordde door te zeggen dat mijn zwangerschap niet zijn probleem was. Ik had er genoeg van, mijn benen en rug deden pijn en ik besloot te gaan zitten op zijn hand, de lege stoel innemend”. Op dat punt werd de man ongeduldig, trok zijn hand terug en bekritiseerde de toekomstige moeder en noemde haar "respectloos" en "ongepast".

Advertisement
Rawpixel - Not the actual photo

Rawpixel - Not the actual photo

"Alle andere passagiers staarden me aan - schrijft de 30-jarige - en zelfs mijn man, toen ik hem vertelde wat er was gebeurd, zei me dat ik me niet zo had moeten gedragen". Aan een moeilijke situatie werd daarom voor deze vrouw ook het schuldgevoel toegevoegd omdat ze zich bekritiseerd voelde. Daarom besloot ze een paar dagen later Reddit-gebruikers te vragen of ze er echt verkeerd aan had gedaan om op de hand van die man te gaan zitten. En de antwoorden waren talrijk.

Duizenden mensen reageerden op de post en becommentarieerden, meestal uit solidariteit met de toekomstige moeder en vertelden openlijk over soortgelijke situaties waarin ze zich bevonden. Blijkbaar is het niet zo vanzelfsprekend dat we in het openbaar vervoer vriendelijke en altruïstische gebaren zien naar mensen in moeilijkheden. Je plaats afstaan aan zwangere vrouwen is geenszins overduidelijk: dit verhaal - en vele anderen - bewijst het.

Wat vind jij? Wat zou jij hebben gedaan in plaats van de aanstaande moeder?

Advertisement