Hij "steelt" honderden fietsen en stapelt ze op op de binnenplaats: er waren er zoveel dat ze vanaf de satelliet te zien waren

Janine image
door Janine

27 Maart 2022

Hij "steelt" honderden fietsen en stapelt ze op op de binnenplaats: er waren er zoveel dat ze vanaf de satelliet te zien waren
Advertisement

Stel je voor dat je op Google Earth kijkt en midden op de binnenplaats van een normaal Engels huis een enorme hoop fietsen ontdekt die op elkaar zijn gestapeld. We zijn er zeker van dat het tafereel in eerste instantie bij iedereen nieuwsgierigheid zou opwekken en, ook al lijkt het paradoxaal of onwerkelijk, dit is precies wat er in Oxfordshire gebeurde.

Een verhaal dat als we het merkwaardig en absurd zouden noemen, een understatement zou zijn, en dat leidde tot de arrestatie van een man die deze fietsen op een uitgesproken verdachte en onwettige manier had verzameld, dat wil zeggen, volgens wat de politie meldde, door ze te stelen.

via Wales Online

Advertisement

If you've ever had a bike stolen then check this out. Police have found a stash of bikes in a garden so large it could...

Pubblicato da WalesOnline su Mercoledì 23 marzo 2022

Een stapel fietsen die groot genoeg is om zichtbaar te zijn op de satellietbeelden van Google Earth, die van de 54-jarige man in zijn achtertuin. Het waren er meer dan 500 en na een tijdje trokken ze de aandacht van de buren. Ook geërgerd door het grote aantal muizen dat de massa fietsen aantrok, wendde de lokale bevolking zich tot de autoriteiten en gaven hem aan.

"Ik begon ongeveer vier jaar geleden verslag te doen van zijn 'verzameling' fietsen - zei een bewoner - het aantal tweewielers dat vanaf de binnenplaats te zien was, was gewoon indrukwekkend. Ze komen aan in busjes en meerdere mensen brengen ze hier zowel 's avonds als overdag."

Het "excuus" van de muizen hielp echter niet veel, want volgens wat buren meldden, zeiden de gezondheidsautoriteiten dat de fietsen geen "hol" voor de dieren konden zijn en daarom niets konden doen. Zelfs de pogingen tot praten met de eigenaar van het huis, die herhaaldelijk ontwijkend en vaag bleek over de motivatie voor zijn opslag in de tuin, hielpen niet.

Advertisement
Lawrence Wang/Flickr - Not the actual photo

Lawrence Wang/Flickr - Not the actual photo

Melding na melding, klacht na klacht, klopte uiteindelijk de politie bij de man aan en arresteerde hem op beschuldiging van het in bezit hebben van gestolen goederen en crimineel vermogen. De onderzoeken lijken echter niet tot belangrijke keerpunten te hebben geleid, aangezien de man, in afwachting van verdere controles op de fietsen, werd vrijgelaten.

Te midden van de verbijstering en teleurstelling van de buren blijft die berg fietsen daar, net als de 54-jarige huiseigenaar. Niemand weet wat de volgende ontwikkelingen zullen zijn, en in de tussentijd moeten de mensen de absurditeit van de hele zaak aanzien. Wat vind jij ervan?

Advertisement