"Mijn vrouw vroeg de echtscheiding aan omdat ik de vuile glazen in de gootsteen laat staan”: de bekentenis van een man

Janine image
door Janine

29 Maart 2022

"Mijn vrouw vroeg de echtscheiding aan omdat ik de vuile glazen in de gootsteen laat staan”: de bekentenis van een man
Advertisement

Wat zijn de belangrijkste oorzaken van een echtscheiding? De oorzaak is niet altijd afhankelijk van het einde van de gevoelens, maar is vaak gekoppeld aan misverstanden, gebrek aan aandacht, aan het feit dat sommige plichten worden genegeerd. Een man vertelde op zijn blog de oorzaak die zijn vrouw ertoe bracht om de ​​echtscheiding aan te vragen: vuile glazen in de gootsteen laten staan.

via Matthew Fray

Advertisement
Not the actual photo - Flickr

Not the actual photo - Flickr

De protagonist van dit verhaal heet Matthew Fray, en de man vertelde dat - nadat hij 34 jaar was geworden - zijn vrouw hem verliet en hun kind meenam. De man was er kapot van, hij dacht dat zijn leven voorbij was. Twaalf jaar later kwam Matthew echter tot de conclusie dat zijn vrouw de juiste keuze had gemaakt. De man vertelt wat de motivaties waren die zijn vrouw ertoe brachten om een ​​einde te maken aan hun huwelijk: "Wat voor vreselijks heb ik precies gedaan? Nou… ik liet vaak gebruikte glazen in de gootsteen staan. Van tijd tot tijd stonden er ook vuile borden op het aanrecht op slechts enkele centimeters van de vaatwasser. Soms ruimde ik mijn kleren niet eens op maar gooide ze in plaats daarvan op de kast of zelfs op de vloer. Dit is wat haar ertoe bracht om me te verlaten."

Advertisement
Matthew Fray/Facebook

Matthew Fray/Facebook

Lijkt het je een banale of onredelijke motivatie? Matthew vervolgt: "Het feit is dat het glas bij de gootsteen belangrijk was voor mijn vrouw, en mijn houding deed haar begrijpen dat "ik altijd mijn gevoelens en mijn voorkeuren zou hebben gekozen in plaats van de hare. Ze begreep dat ze getrouwd was met iemand die haar niet respecteerde of haar waardeerde." Matthew dacht dat hij een goede echtgenoot was, maar hij besefte niet dat zijn acties zijn vrouw beïnvloedden: het was een kleine moeite om het glas in de vaatwasser te zetten, maar hij deed het niet. Dit is de les die Matthew 12 jaar na de echtscheiding heeft geleerd: hij besefte dat zijn vrouw de juiste keuze had genomen, omdat die vuile glazen in de gootsteen een veel dieper bericht verborgen. Matthew begreep een belangrijke les: sommige verzoeken zijn geen absurde eisen, maar ze zijn berichten die een verzoek om aandacht verbergen. Matthew wendt zich tot alle mannen, moedigt hen aan om meer naar vrouwen te luisteren en hun eigen interesses aan de kant te zetten.

Advertisement