"Mijn vrouw is meer dan 20 kg aangekomen na de bevalling en ik voel me niet meer tot haar aangetrokken"

Janine image
door Janine

02 Juli 2023

"Mijn vrouw is meer dan 20 kg aangekomen na de bevalling en ik voel me niet meer tot haar aangetrokken"
Advertisement

Elke langdurige relatie kent momenten van crisis, die kunnen worden overwonnen als beide partijen zich inzetten voor het vinden van een oplossing. In deze gevallen is de liefde onmisbaar, net als het verlangen om samen gelukkig te zijn. Een van deze momenten wordt soms vertegenwoordigd door de komst van kinderen, die ongetwijfeld de balans van het paar veranderen. De man over wie we het gaan hebben, heeft echter een nogal delicaat probleem aan de dag gelegd: hij stelt namelijk dat zijn vrouw na de bevalling de fysieke vorm van vroeger heeft verloren en dat hij zich niet langer tot haar aangetrokken voelt.

via Tyla

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Een gebruiker wendde zich tot een rubriek in de Daily Mail en een expert om te begrijpen hoe hij het ongemak dat hem kwelt, kan oplossen. Hij en zijn vrouw zijn sinds twee jaar ouders, maar sinds de bevalling gaat het bergafwaarts tussen hen. De reden? De man beweert dat zijn vrouw zoveel is aangekomen dat hij lichamelijk alle enthousiasme voor haar heeft verloren. "Ik heb het echt moeilijk omdat ik me niet meer tot haar aangetrokken voel. Ik hou van mijn vrouw, maar ze heeft zichzelf een beetje laten gaan sinds ze onze zoon heeft gekregen. Natuurlijk is gewichtstoename tijdens de zwangerschap onvermijdelijk, maar het leek alsof haar uiterlijk haar niet meer kon schelen. Ze stopte met het dragen van make-up, begon veel junkfood te eten, en die gewoonten zijn niet veranderd sinds onze zoon werd geboren.”

De gebruiker bleef zijn zorgen uiten en kwantificeerde het gewicht dat zijn vrouw aannam: "Laatst vertelde ze me dat hij 22 en een halve kilo was aangekomen en de vreselijke waarheid is dat ik vrouwen met overgewicht niet aantrekkelijk vind. Ik werd verliefd op mijn vrouw omdat ze slank en atletisch was. Ze was zo trots op haar lichaam en conditie, en nu lijkt die vrouw voor altijd verdwenen.”

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Hoewel de vrouw een geweldige moeder is en hij diepe bewondering voor haar voelt, weet de man niet wat hij moet doen. "Ik denk dat aantrekkingskracht een fundamenteel component is in het huwelijk en ik denk niet dat ik dit nog veel langer kan volhouden. Hoe kan ik eerlijk tegen haar zijn zonder dat ze me haat?"

De deskundige Jane Green, auteur van internationale bestsellers, benadrukte niet alleen haar suggesties in dit opzicht, maar benadrukte ook dat de gevoelens jegens zijn vrouw moeten worden bewogen door haar persoonlijkheid, in plaats van door haar uiterlijke verschijning, en dat daarom de redenen die hem aan haar verbinden nogal oppervlakkig lijken. "Van iemand houden betekent haar accepteren zoals ze is en zal zijn. Het mooie van het huwelijk is het ontdekken van ware intimiteit door samen te groeien en elkaar te vertrouwen."

Ben je het met haar eens? Wat vind je van de woorden van de man?

Advertisement