Man en vrouw ontdekken dat ze neef en nicht zijn na een genetische test

Janine image
door Janine

17 April 2023

Man en vrouw ontdekken dat ze neef en nicht zijn na een genetische test
Advertisement

Het huwelijk is door de eeuwen heen sterk veranderd en was het vroeger meestal een contract tussen families, waarin de echtgenoten weinig of niets te zeggen hadden, tegenwoordig is het in plaats daarvan een daad van liefde waarmee de twee echtgenoten ervoor kiezen om zichzelf en de wereld te laten zien dat ze de rest van hun leven samen willen doorbrengen. Als het in het verleden, vooral onder adellijke families, vaak gebeurde om te trouwen met een eigen familielid, meestal een neef of nicht, om de adellijke afkomst te behouden, wordt dit gebruik tegenwoordig door de meesten met scepsis en walging bekeken, voornamelijk vanwege de mogelijkheid van het begin van mogelijke gebreken bij nakomelingen.

Maar wat gebeurt er als twee mensen verliefd worden zonder te weten dat ze verwant zijn? De confrontatie tussen geest en hart wordt in dit geval heel heftig: moeten we luisteren naar de rede, die ons probeert te ontmoedigen om bepaalde risico's te nemen, of naar het hart, dat ons in plaats daarvan uitnodigt om ondanks mogelijke obstakels de liefde te volgen? Laten we uitzoeken wat er met dit stel is gebeurd.

via Mirror

Advertisement

Celina Quinones, moeder van 3 kinderen uit Colorado, was geschokt toen ze ontdekte dat ze familie was van haar man, pas vele jaren nadat ze een relatie met hem kreeg. De vrouw ontdekte het schokkende nieuws door haar stamboom te bestuderen en werd bevestigd nadat zij en echtgenoot Joseph een genetische test hadden ondergaan.

"Ik trouwde in 2006 met mijn man en we kregen 3 kinderen", onthult de vrouw op haar sociale kanalen. "Mijn kinderen en mijn man zijn mijn alles en we zijn verder gegaan", concludeert ze, volhoudend dat ze vóór de test totaal niet op de hoogte was van de familierelatie en bekende dat dit nieuws hun relatie nooit zal veranderen.

Advertisement

De onthulling kreeg sceptische opmerkingen van andere gebruikers van sociale media: "Jullie lijken veel op elkaar", merkte een gebruiker op die zich afvroeg hoe ze niet konden weten dat ze neef en nicht waren, terwijl anderen twijfelden of ze nog wel samen zouden moeten zijn. In andere berichten op sociale media legde Celina uit dat de wetenschap dat haar man ook haar neef is, haar niet deed twijfelen aan hun relatie: het paar heeft een geweldig gezin gesticht en het zou geen zin hebben om nu uit elkaar te gaan.

De vrouw voegt er ook aan toe dat waarschijnlijk veel meer paren dan je denkt familie van elkaar kunnen zijn, vooral in een staat als Colorado, die niet zo groot is en waar iedereen elkaar kent. Om deze reden nodigt ze andere paren uit om genetische tests te ondergaan voordat ze belangrijke beslissingen nemen. "Doe een test als je niet per ongeluk met je neef wilt trouwen", grapt ze.

Wat zou jij doen als je ontdekt dat je partner een familielid van je is?

Advertisement