Raadsel: er zitten vier duiven tussen de kaketoes, kun jij ze zien?

Janine image
door Janine

30 Juni 2023

Raadsel: er zitten vier duiven tussen de kaketoes, kun jij ze zien?
Advertisement

Er zijn veel mensen die van puzzelen houden, omdat ze zo hun geest altijd getraind kunnen houden, maar vooral omdat ze van uitdagingen houden. Deze individuen brengen graag tijd door met raadsels, bestuderen het, analyseren het om het te begrijpen en de oplossing te vinden. Wanneer je met illusies wordt geconfronteerd, moet je ze vaak benaderen met het besef dat je de afbeelding vanuit een ander perspectief moet bekijken, alleen op deze manier ontrafelt deze mix van beelden zich op magische wijze en verschijnt de oplossing.

Een van de bekendste illustratoren die ervan houdt om steeds complexere raadsels tot leven te brengen, is de Hongaar Gergely Dudás, bekend onder het pseudoniem Dudolf. Op de volgende afbeelding zijn enkele kaketoes weergegeven, waaronder echter 4 duiven verborgen zijn. Om ze te identificeren, is het noodzakelijk om de foto nauwkeurig te observeren. Kun jij de oplossing vinden?

via The Dudolf

Advertisement

Het raadsel:

Het raadsel:

thedudolf

Om de oplossing te vinden moet je de tijd nemen, je moet je niet haasten. Het is noodzakelijk om de verschillende lijnen waarop de kaketoes zijn geplaatst te volgen en op elk detail te letten. Elk element is belangrijk. Bovendien heeft de artiest, om de toeschouwer ertoe te bewegen de aandacht af te leiden, bepaalde details ingevoegd, zoals petjes en sjaals die nog meer verwarren. Je moet alle figuren bestuderen, niet alleen omdat kaketoes en duiven erg op elkaar lijken, maar ook omdat het enige verschil in de snavel zit. Hierdoor is het erg moeilijk om de vier indringers te herkennen, maar het is niet onmogelijk.

Mocht je de 4 duiven niet kunnen identificeren, dan vind je hieronder de oplossing. De indringers worden aangegeven in de grijze vakken.

Advertisement

De oplossing:

De oplossing:

thedudolf

Je moet buiten de schema’s denken, de oplossing is bijna nooit op het eerste gezicht te zien. De aandacht moet uitgaan naar de randen van de afbeelding, want daar zijn de duiven verstopt. Als je de afbeelding opdeelt in lijnen, vind je de eerste indringers links in respectievelijk de derde en zesde lijn, terwijl de andere twee rechts in de negende en veertiende lijn zijn.

Heb jij de 4 duiven kunnen vinden?

Advertisement