"Mijn broer heeft een tracker op de gsm van zijn vriendin geïnstalleerd: moet ik het haar vertellen?"

Janine image
door Janine

11 April 2022

"Mijn broer heeft een tracker op de gsm van zijn vriendin geïnstalleerd: moet ik het haar vertellen?"
Advertisement

De technologie van vandaag heeft ongetwijfeld veel positieve implicaties voor ons dagelijks leven, maar als we verhalen lezen zoals degene die we je gaan vertellen, denk je dat het ook verschillende negativiteiten met zich mee kan brengen.

Wat zou er namelijk in je opkomen als we je zouden vertellen dat een man een tracking-app gebruikte om de bewegingen van zijn vriendin te volgen zonder haar medeweten? Haar willen controleren? Weinig vertrouwen? Verontrustende houding? Een beetje van dit alles bij elkaar, en het ergste is dat de zus van de man op de hoogte is van dit geheim, en daarom vroeg ze, vertwijfeld, andere gebruikers of ze het aan de vriendin van haar broer moesten vertellen. De gebeurtenis deed veel stof opwaaien en kreeg veel reacties van mensen: laten we eens kijken wat er is gebeurd.

via Reddit

Advertisement
Surrey County Council News/Flickr - Not the actual photo

Surrey County Council News/Flickr - Not the actual photo

"Mijn broer, 27 jaar, heeft een 25-jarige vriendin - schrijft gebruiker @tellornottell3 in haar post - hij kocht een nieuwe telefoon voor haar op Valentijnsdag en vroeg mijn vriend, een computer- en software-expert, om een ​​verborgen locatie-app op dat apparaat te installeren, op zo'n manier, dat zijn vriendin het niet ziet of merkt."

Iets wat al boekdelen spreekt over de situatie. Is het mogelijk om een ​​geliefde niet te vertrouwen om op deze manier haar privacy te schenden, zelfs zonder haar medeweten? Blijkbaar wel, en de man in kwestie bewees het. "Ik hoorde hem praten met mijn vriend en toen ik de kamer binnenkwam, stopten ze", vertelt de zus.

"Toen mijn broer wegging - vervolgde ze - sprak ik met mijn vriend, die eerst alles ontkende maar toen toegaf dat hij die tracking-app op haar telefoon had geïnstalleerd. Ik protesteerde en vertelde hem dat ze de privacy van de vriendin van mijn broer schenden, maar hij zei me dat ik me erbuiten moest houden."

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

In plaats van na te denken over wat ze hadden gedaan, reageerde de vriend van het meisje dat schrijft, het op haar af, en beschuldigde haar er zelfs van een “bemoeial” te zijn, als ze de eigenaresse van de telefoon de waarheid wilde vertellen. Dus, niet wetende wat te doen, vroeg de auteur van de post het op Reddit.

"Ik dacht dat het eerlijk was tegenover mijn toekomstige schoonzus dat ze wist wat ze hadden gedaan - schreef ze - ik heb een goede relatie met haar en ik kan het niet helpen, maar ik voel me schuldig en wil het haar vertellen. Doe ik er verkeerd aan om me zo te gedragen?".

Zo eindigen de door het meisje geschreven regels. En de vraag, gezien het thema, zorgde voor een hoop opmerkingen en reacties van Reddit-gebruikers. "Vertel het haar nu meteen - schreef iemand - en laat ook jouw telefoon nakijken"; "Hoe is het mogelijk dat je vriend je ervan beschuldigde een bemoeial te zijn, nadat hij een tracker in de mobiele telefoon had geïnstalleerd?" is een andere opmerking; "Het is niet verkeerd van je om het tegen haar te zeggen: ze heeft het recht om het te weten" staat onder de reacties te lezen.

Wat zou jij doen? Eén ding is zeker: bepaalde dilemma's zouden niet echt moeten bestaan, en we moeten maar hopen dat de eigenaresse van de telefoon de waarheid kent…

Advertisement