Mantarog van 180 kilo springt plotseling in de boot van enkele vissers en baart haar jongen

Janine

01 Augustus 2022

Mantarog van 180 kilo springt plotseling in de boot van enkele vissers en baart haar jongen
Advertisement

Vissen is een veel voorkomende praktijk en wordt door veel mensen gewaardeerd, die het ook als een moment van ontspanning en rust beschouwen. Er zijn mensen die het graag alleen doen, anderen in een groep en mensen die het voor hun werk doen.

April Jones weet dit goed en ze vist vaak met haar man en zoon in Alabama, in de Verenigde Staten. Tijdens een van hun vistochtjes gebeurde echter iets vreemds: een grote gevlekte mantarog van anderhalve meter en 180 kilo sprong aan boord van hun boot. Op de boot beviel de mantarog van haar jongen. Laten we eens kijken hoe dat gebeurd is.

via New York Post

Advertisement

Het tafereel waar deze familie getuige van was, zie je zeker niet elke dag. Een mantarog van ongeveer 180 kilo sprong plotseling in hun boot en baarde vier jongen.

De hoofdrolspelers van dit merkwaardige verhaal, samen met het dier, zijn April Jones, 34, haar man, haar schoonvader en haar zoon die deelnamen aan de Deep Sea Fishing Rodeo.

De vrouw stond op het punt het gebied te verlaten, dat volgens haar niet optimaal was om te vissen, toen de reuzenmanta achter in de boot dook. Jones zei dat ze dacht dat het zeedier erin gesprongen was vanwege een remora, of zuigbaars, die aan zijn buik vast zat. Maar dat was niet zo.

De vrouw probeerde tevergeefs haar van de boot te tillen en goot voortdurend water over haar, maar de mantarog was daar om een ​​veel serieuzer reden. Ze zou haar vier jongen geboren laten worden. Het gewicht van de mantarog zorgde echter voor problemen voor de boot, dus Jones en haar familie haastten zich naar de dichtstbijzijnde kade.

De verklaring voor de op handen zijnde geboorte kwam van een expert die zei: "Het is niet ongebruikelijk dat wilde dieren hun jongen vrijlaten als ze zich ongemakkelijk of bedreigd voelen. Dit is zeker een aanpassing die ouders een betere kans geeft om hun genen door te geven aan hun nakomelingen."

Er waren vier mannen voor nodig, maar de mantarog werd veilig in het water losgelaten. Haar jongen werden later geschonken aan het laboratorium voor onderzoek naar de soort.

Een ongelooflijk verhaal, nietwaar?

Advertisement