Bezorgde moeders lanceren online beweging: "Verwijder kinderfoto's van sociale media, bescherm ze" - Curioctopus.nl
x
Bezorgde moeders lanceren online beweging:…
Zin in tederheid? Deze 16 afbeeldingen en hun verhaal zijn zo teder dat ze je zullen ontroeren Hij besluit het huis te verkopen om een ​​lening af te betalen: de dag voor het tekenen van de akte wint hij de loterij

Bezorgde moeders lanceren online beweging: "Verwijder kinderfoto's van sociale media, bescherm ze"

31 Juli 2022 • Door Janine
805
Advertisement

Het delen van kinderfoto's op sociale media en hen toestaan ​​deze te gebruiken door persoonlijke accounts te openen, is een nogal controversiële kwestie, gezien de gevaren die vaak online kunnen worden ondervonden. Dit aspect heeft sommige moeders van TikTok gealarmeerd, nadat ze een bepaald fenomeen hadden opgemerkt: de video van een zeer populair driejarig meisje op het netwerk werd bekeken en gedownload door duizenden gebruikers, waardoor vrouwen tussenbeide kwamen en een belangrijk bericht stuurden dat viraal ging.


Moeders op TikTok maken zich zorgen. Volgens webonderzoekers worden veel video's van kinderen en jongeren gedownload en opgeslagen op de pc door een groot aantal mannelijke gebruikers, zoals in het geval van een kind dat in de badkuip wordt getoond.

Na deze onthulling stond Wren Eleanor, het populairste driejarige meisje op het sociale netwerk, in het middelpunt van de belangstelling. Haar moeder Jacquelyn deelt namelijk foto's van het kleine meisje vanaf het moment van haar geboorte en heeft enkele miljoenen volgers. Onder de inhoud vallen volledig onschuldige video's van Wren op, waarin het kind met plezier met haar en haar oma speelt.

Webgebruikers zijn een beweging begonnen tegen het online publiceren van kinderfoto's, waarbij ze Jacquelyn openlijk aanvallen en haar ervan beschuldigen onbewust de kleine Wren Eleanor te laten zien, met hashtags als #savewren en #protectthechildren. Bovendien denken bezorgde moeders dat Jacquelyn de potentiële gevaren negeert vanwege de samenwerkingen met de verschillende merken die ze online promoot dankzij haar dochter.

Een van hen is Kelso, die in haar clips over het onderwerp heeft gesproken, verwijzend naar Jacquelyn. "Natuurlijk zijn er veel dingen waar je geen controle over hebt als het gaat om het beschermen van kinderen. Maar je hebt wel controle over de inhoud die je over je kinderen op sociale media plaatst."

Na dit bericht haastten veel gebruikers zich om de afbeeldingen van hun kinderen van het sociale netwerk te verwijderen om ongewenste aandacht te voorkomen.

De uitvoerend directeur van het National Center for Missing & Exploited Children, Calahan Walsh, zei dat mensen die sociale netwerken gebruiken, zouden worden aangetrokken door een vals gevoel van veiligheid, vanwege de positieve interacties die ze weten op te bouwen met vrienden, familieleden en vreemden die goedkeurende opmerkingen achterlaten. “Ouders moeten begrijpen dat wanneer ze deze informatie openbaar maken, ze hun wereld openen voor de hele buitenwereld en iedereen op deze sociale-mediaplatforms, vooral als de pagina openbaar is, iedereen kan de inhoud die ze plaatsen bekijken en gebruiken."

Walsh besluit met een waarschuwing aan ouders die foto's van hun kinderen op internet plaatsen: "Denk twee keer na. Vertrouw op je instinct. Weet dat er slechte mensen zijn. Probeer je kinderen te beschermen."

Wat vind jij?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt