Moeder zwaar bekritiseerd voor het plaatsen van kunstnagels bij haar baby

Janine image
door Janine

24 Maart 2023

Moeder zwaar bekritiseerd voor het plaatsen van kunstnagels bij haar baby
Advertisement

Elke moeder beslist zelf hoe ze haar kind moet kleden, hoe ze zijn haar moet knippen en welke opvoedingsmethoden ze moet toepassen. Wanneer je je keuzes echter op sociale media deelt, stel je jezelf bloot aan publieke oordelen, die niet altijd vergevingsgezind zijn. De vrouw die de afbeeldingen van de gemanicuurde nagels van haar dochter openbaar maakte, kreeg een stortvloed aan kritiek, wat gebruikers beslist niet raadzaam vonden. Laten we eens kijken waarom.

via Daily Mail

@Shes_fair/Twitter

@Shes_fair/Twitter

Een vrouw, die op sociale media verschijnt met de naam Hopey, kwam in het middelpunt van de controverse terecht nadat ze trots foto's van de kleine handjes van haar dochter had gepost. Tot nu toe niets bijzonders, behalve dat de nagels een duidelijke professionele reconstructie laten zien, compleet met nagellak en een puntige vorm.

Naast de afbeeldingen verschijnt de tekst: "Ik kan de nagels van jouw kind doen. Schrijf me alsjeblieft privé voor meer informatie."

De hand van de kleine doet vermoeden dat het een pasgeborene is, maar wat de gebruikers woedend maakte, was de gekozen vorm voor de kunstnagels: veel te lang en scherp voor zo'n klein meisje, dus potentieel gevaarlijk. Velen wezen snel op de twijfelachtige aard van haar keuze: "Kindernagels zijn al scherp genoeg, ik kan me niet voorstellen dat ik mijn dochter klauwen zou geven", schreef iemand, terwijl een ander toevoegde: "Dit is erg gevaarlijk. Baby's raken vaak hun ogen of gezicht aan en zelfs zonder zulke nagels kunnen ze zichzelf krabben. Je riskeert dat je kind zichzelf pijn doet.”

Advertisement
@Shes_fair/Twitter

@Shes_fair/Twitter

De moeder, die alleen van plan was haar manicurekunsten bekend te maken, werd daarom overspoeld met totaal ongunstige opmerkingen, terwijl de foto's al snel de ronde deden op verschillende sociale netwerken. Volgens velen had ze gewoon alleen nagellak kunnen aanbrengen, in plaats van voor kunstnagels te kiezen en ze zo te vormen. Anderen wilden geloven dat het een bewerking was die met Photoshop was verkregen om ze scherper te maken.

Er bestaat echter universele bezorgdheid over de mogelijkheid dat deze trend zich zou kunnen voordoen bij nieuwe moeders, waardoor zowel kinderen als de mensen om hen heen gevaar lopen. Wat is jouw mening hierover?

Advertisement