Ze denkt dat ze zo fascinerend is dat ze alle moeders angst inboezemt

Janine image
door Janine

01 Mei 2023

Ze denkt dat ze zo fascinerend is dat ze alle moeders angst inboezemt
Advertisement

In de huidige maatschappij wordt vaak veel aandacht besteed aan uiterlijk en vooral vrouwen besteden veel zorg aan hun kleding, de juiste combinatie van accessoires en de juiste make-up voor elke gelegenheid. Er zijn vrouwen die zich nooit laten zien zonder make-up en vrouwen die netjes gekleed en op hoge hakken boodschappen doen.

Aandacht besteden aan het uiterlijk is voor sommigen een echte levensstijl, vooral in de showbizzwereld of onder influencers op sociale media. Dus als advies over hoe om te gaan met deze enorme verandering op de best mogelijke manier bloeit op blogs van moeders die op de proef worden gesteld door het leven als nieuwe ouders, zijn er ook mensen die zonder al te veel moeite met al hun nieuwe verplichtingen weten om te gaan, zonder ooit de zorg voor het uiterlijk op te geven.

Het verhaal van deze glamourmoeder leert het ons, die zoveel aandacht aan haar imago schenkt dat ze zich zelfs op de dag van de geboorte van haar kind zorgvuldig kleedt en opmaakt.

via The Mirror

Advertisement

Ravén Dixon-Biggs is een 28-jarige Britse moeder die vastbesloten is om haar levensstijl niet op te geven na de geboorte van haar kind en verklaart dat ze zichzelf twee uur gunt om zich aan te kleden, haar make-up te doen, valse wimpers aan te brengen en dure pruiken op te doen om haar kind naar de kleuterschool te brengen. "Ik ben niet op een dag wakker geworden met de beslissing dat ik een glamoureuze moeder wilde worden, dat ben ik altijd geweest", zegt Ravén, terwijl ze uitlegt dat ze op de dag dat ze beviel van haar zoon perfect opgemaakt en gekleed was en een nieuwe pruik van £300 droeg. "Waarom zou ik er niet goed uitzien alleen omdat ik op het punt sta moeder te worden? Bevallen was het meest bevrijdende moment van mijn leven", besluit ze trots.

De moeder onthult vervolgens dat er op haar best uitzien haar een "gevoel van macht" geeft en dat ze niet bereid is haar identiteit op te geven voor iemand anders, vooral nu ze moeder is geworden en een voorbeeld moet zijn voor haar zoon.

Advertisement

"Je geeft zoveel dingen op als je ouder wordt, geef niet ook je identiteit op" is haar slogan. Ravén erkent dat veel mensen deze gewoonte van haar kunnen bekritiseren en dat veel vrouwen bang zijn voor moeders die zich al perfect opgemaakt en met pruik en valse wimpers laten zien als ze hun kind om 9 uur 's ochtends naar de kleuterschool brengen. En dit veroorzaakt veel moeilijkheden voor haar bij het vinden van vriendinnen onder andere moeders. De vrouw beweert echter ook dat haar knappe uiterlijk altijd haar steun is geweest en haar heeft geholpen sterker en vastberadener te worden, daarom zal ze het niet opgeven. "Als je er goed uitziet, voel je je goed", zegt ze met overtuiging.

Iedereen moet zich in deze wereld vrij voelen om zijn identiteit te uiten en Ravén doet het tenslotte op de best mogelijke manier. Vind je ook niet?

Advertisement