Uitgeputte moeder reageert op iedereen die haar dochter 'vreselijk' noemde

Janine image
door Janine

04 Juni 2023

Uitgeputte moeder reageert op iedereen die haar dochter 'vreselijk' noemde
Advertisement

Lichamelijke gebreken zijn altijd het doelwit geweest van kritiek en spot. In het verleden geloofde men zelfs dat lichamelijke gebreken een soort kenmerk van het kwaad waren en daarom werden kinderen die geboren werden met opvallende moedervlekken, andere pigmentstoornissen of misvormingen in de steek gelaten of gemarginaliseerd, soms zelfs geëlimineerd met drastische oplossingen.

Gelukkig bestaat deze vorm van bijgeloof tegenwoordig niet meer, maar de onwil van de meerderheid om degenen die anders lijken te benaderen, blijft bestaan. Er zijn mensen, zoals sommige modellen of influencers, die er hun sterke punt van hebben gemaakt, hun unieke eigenschap hebben versterkt en al snel voorbeelden werden om te volgen voor iedereen wiens zelfrespect wordt ondermijnd door duidelijke fysieke gebreken. Een voorbeeld hiervan is de moeder waarover we je vandaag vertellen.

via Mirror

@angelica_and_louka/Instagram

@angelica_and_louka/Instagram

De kleine Angelica werd geboren met een opvallende hartvormige wijnvlek op haar gezicht en haar moeder Marianna Bowering, een jonge vrouw uit Adelaide, Australië, heeft het altijd als een toevoeging aan haar schoonheid beschouwd. Sinds haar geboorte is het kleine meisje echter het doelwit geweest van opmerkingen en spot vanwege haar wijnvlek, zowel persoonlijk als online, waar de moeder erg actief is in het vergroten van het bewustzijn over het onderwerp vasculaire moedervlekken. Sommigen zijn zelfs zo ver gegaan om haar "vreselijk" of een "gebrek" te noemen.

"De ergste online opmerking die ik heb gekregen, was toen iemand vroeg of haar gezicht op een koekenpan was geduwd", vertelt Marianna. "Persoonlijk denk ik dat het meest pijnlijke was toen iemand bij een voetbalwedstrijd me vertelde dat ze een fout was", concludeerde ze. De moeder heeft haar dochter altijd met verontwaardigde trots verdedigd en luisterde niet naar degenen die haar adviseerden om de aandacht niet op haar gezicht te vestigen, integendeel. Onder de dingen die haar het meest irriteren, zijn ondoordachte of ongevoelige complimenten. "Ik denk dat sommige mensen de vlek ontkennen, ze denken dat het na verloop van tijd zal vervagen", legt de jonge vrouw uit.

Advertisement
@angelica_and_louka/Instagram

@angelica_and_louka/Instagram

Angelica's wijnvlek is echter niet alleen een pigmentafwijking, maar kan ook leiden tot medische problemen, in haar geval vooral de ogen, omdat het de haarvaten van dat gebied betreft. De ouders ontdekten deze mogelijkheid pas later, maar gelukkig bevestigden tests de uitstekende gezondheid van het kind, ook al zal ze periodieke controles moeten blijven ondergaan.

Marianna zegt dat ze erg trots is op Angelica en er zeker van is dat haar dochter alles wat het leven voor haar in petto heeft, met succes zal kunnen overwinnen, aangezien ze zelfverzekerd opgroeit en nergens bang voor is. "Ze is zoveel meer dan haar vlek, ze is altijd zichzelf en ze is niet anders dan wie dan ook", verklaarde ze.

Een groot compliment voor deze trotse mama en haar prachtige kleine meid.

Advertisement