Een moeder onthult een gemakkelijke manier om kinderen te leren niet in de rede te vallen

Janine image
door Janine

01 Juli 2023

Een moeder onthult een gemakkelijke manier om kinderen te leren niet in de rede te vallen
Advertisement

Wanneer een kind wordt geboren, worden we overspoeld door een ongelooflijke vreugde, maar we weten dat we vanaf dat moment voor hem zullen moeten zorgen, hem moeten troosten als hij huilt, maar bovenal is het de taak van een ouder om zijn kleintje op te voeden, hem leren zich te gedragen en te onderscheiden wat goed en wat fout is.

Wanneer je echter kleine kinderen hebt, zal het ongetwijfeld voorkomen dat je hen moet uitleggen dat het verkeerd is om je te onderbreken terwijl je in gesprek bent. Ze doen het niet expres, ze willen gewoon gehoord worden, ze denken niet dat ze iets verkeerd doen. Wanneer dit echter gebeurt, moet een vader of moeder heel goed en attent zijn in de manier waarop ze reageren en uitleggen dat dit niet de manier is om zich te gedragen. De hoofdpersoon van het verhaal heeft onthuld dat ze een methode heeft gevonden om kinderen te leren gesprekken niet te onderbreken. Laten we eens kijken waar het om gaat.

via Childdevelopmentinfo

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Deze moeder heeft besloten een heel eenvoudige methode te verspreiden die de kleintjes kan leren mensen die praten te respecteren, zonder ze te hoeven berispen zodat ze misschien gaan huilen. De vrouw besloot deze techniek te proberen te verspreiden nadat ze het bij een vriendin thuis had gezien.

"We waren bij een vriendin van de familie thuis, toen haar 3-jarige zoon iets tegen haar wilde zeggen. Ze onderbrak het gesprek dat ze met mij had niet, maar legde gewoon haar hand op die van het kind en hij wachtte geduldig af. De kleine wachtte tot we klaar waren met praten voordat hij begon met praten".

Advertisement
pexels

pexels

De vrouw was zo verbaasd dat ze haar ogen niet kon geloven, het kind had gewacht tot de moeder klaar was met praten voordat hij tussenbeide kwam. "Ik was er nooit in geslaagd met mijn kinderen. Om deze reden vroeg ik mijn vriendin om uitleg en vroeg haar hoe ze haar zoon had geleerd gesprekken niet te onderbreken. Ze antwoordde dat ze al een tijdje de techniek had overgenomen die ze zojuist had geïmplementeerd "Als kinderen komen aanrennen om hun ouders iets te vertellen, willen ze in werkelijkheid aandacht krijgen. Het is erg belangrijk dat er naar hen wordt geluisterd, dus het is belangrijk om te voorkomen dat ze op een slechte manier worden weggestuurd. In plaats daarvan is het belangrijk om hen te verzekeren dat we zo snel mogelijk naar hen zullen luisteren - dat wil zeggen, zodra we klaar zijn met praten met de andere persoon. Hun hand vasthouden is een manier om hen te laten weten dat we hun verzoek om te luisteren hebben geaccepteerd en dat ze nu alleen maar hoeven wachten tot we naar hen zullen luisteren".

Wat denk je dat je deze techniek kende? Heb je het ooit geprobeerd?

Advertisement