Restaurant rekent de kosten van kinderstoelen door aan de ouders: de eigenaar krijgt kritiek

Janine image
door Janine

25 December 2022

Restaurant rekent de kosten van kinderstoelen door aan de ouders: de eigenaar krijgt kritiek
Advertisement

Kinderen meenemen naar restaurants is niet altijd een gemakkelijke onderneming, vooral niet als ze klein zijn. Het is vaak moeilijk om ze aan het eten te krijgen en soms is het onmogelijk om ze op hun plaats en rustig te laten zitten, zodat ze de andere klanten in het restaurant niet storen. Lunches of diners buiten de deur blijven echter belangrijke momenten van gezelligheid waaruit vaak interessante educatieve ideeën kunnen worden getrokken en daarom is het niet nodig om een ​​paar uitstapjes naar het restaurant op te geven als je kinderen hebt, als je de juiste voorzorgsmaatregelen weet te nemen.

Niet alle restauranthouders denken er zo over, zo erg zelfs dat de afgelopen jaren sommige eetgelegenheden die de toegang tot gezinnen hebben verboden, meermaals in het nieuws zijn gekomen. Een Chinees restaurant kreeg verbijsterde opmerkingen van ontevreden klanten.

via Mirror

Advertisement
Pixabay - not the actual photo

Pixabay - not the actual photo

Een Chinees buffetrestaurant in het noorden van Engeland heeft de afkeer van sommige klanten gewekt omdat ze na een verbouwing een unieke keuze hebben gemaakt. Bij de heropening kondigde het restaurant een nieuwe all-you-can-eat-optie aan tegen aantrekkelijke prijzen voor volwassenen. Sommige klanten waren echter ontevreden over de kosten voor de service voor kinderen. Het restaurant heeft namelijk besloten om gezinnen met kinderen 3 pond (ongeveer 3,50 euro) in rekening te brengen voor elke gebruikte kinderstoel.

"De kinderstoelen zijn niet gratis, het werk ook niet en het eten natuurlijk” verantwoordde de eigenaar zich, "we staan ​​een stoel af voor een betalende volwassene door die te reserveren voor een kind en bovendien betalen we het personeel om de rommel naderhand op te ruimen. We doen ons best om kinderen en baby's te verwelkomen, maar probeer om samen te werken door onze regels te respecteren."

Advertisement

De reacties van de meerderheid van de klanten waren verontwaardigd, die verklaarden dergelijke kosten niet te begrijpen: "Ik had gedacht dat de arbeids- en schoonmaakkosten bij de prijs waren inbegrepen". Iemand maakt grapjes over de mogelijkheid om hun jonge kinderen buiten het restaurant achter te laten. Iemand anders zei echter begrip te hebben voor de beweegredenen van de restauranthouder: kinderen kunnen lastig zijn voor betalende klanten en maken de vloer vaak vuil. Laten we verder niet vergeten dat kinderen onder een bepaalde leeftijd niet betalen, ook al eten ze mee met hun ouders.

Een onpopulaire keuze misschien, maar wel een die goed gerechtvaardigd lijkt. En als je het er niet mee eens bent, kun je altijd nog een ander restaurant kiezen. Wat denk jij ervan?

Advertisement