11-jarige jongen wordt door leraren geïsoleerd vanwege zijn haar

Janine image
door Janine

26 April 2023

11-jarige jongen wordt door leraren geïsoleerd vanwege zijn haar
Advertisement

Het individu drukt zich niet alleen uit met woorden, maar ook door zijn bewegingen, zijn kleding of zelfs een kapsel. Vaak passen deze aspecten perfect bij het personage, maar de meeste individuen proberen niet te begrijpen wat de aanknopingspunten zijn en beperken zich tot het observeren en beoordelen van de buitenkant.

De hoofdpersoon van het verhaal is een jongen die vanwege zijn haar niet alleen gepest werd door zijn klasgenoten, maar ook door de leraren in eenzame isolatie werd geplaatst. Maar hij reageerde op de best mogelijke manier, namelijk met liefdadigheid. Laten we beter kijken wat er is gebeurd.

via Mirror

Advertisement
Aimee Mason/Facebook

Aimee Mason/Facebook

Jaylen Mason is een 11-jarige jongen uit Essex in Engeland met heel lang kroeshaar. Hoewel hij ervan houdt, kunnen ze soms lastig zijn. Precies om deze reden besloot hij zijn dikke haar in vlechtjes te doen. Jammer echter dat dit kapsel niet erg gewaardeerd wordt door zijn klasgenoten en leraren. Kinderen begrijpen op een bepaalde leeftijd de gevolgen van hun daden niet, maar volwassenen zouden in plaats daarvan moeten kunnen begrijpen dat hun beslissing het bestaan ​​van een tiener kan markeren.

De leraren kozen er zelfs voor om de jongen in eenzame isolatie te plaatsen omdat ze zijn haar ongeschikt vonden voor school. Vanaf dat moment begonnen de andere leerlingen hem te plagen, noemden hem "Tarzan" of "meisje" en trokken aan zijn vlechtjes. De reactie die Jaylen had was echter zeer volwassen. Hoewel hij eerst boos was, koos hij er later voor om zijn haren te laten knippen voor het goede doel. Hij startte een GoFundMe-campagne en zodra hij 1.000 pond (1.100 euro) had bereikt, knipte hij zijn haar af. Zodra hij zijn doel had bereikt, zou hij de opbrengst doneren aan de Future Youth Zone.

Advertisement
Gofundme

Gofundme

De jongen legde uit dat het plagen misschien niet stopt, maar dat ze niet meer aan zijn haar trekken en dat hij vooral blij was om het voor een goed doel te knippen.

"Ik had liever gehad - legt de moeder van de kleine, Aimee Mason uit, - dat hij zijn haar niet had afgeknipt, maar ik ben trots op de manier waarop hij ermee is omgegaan".

Toen het verhaal eenmaal bekend werd, besloot de school de keuzes van de leraren om hem te isoleren en de pestacties tegen Jaylen, grondiger te onderzoeken.

Wat vind jij ervan?

Advertisement