De "slapende profeet" die de gebeurtenissen van de 20e eeuw voorspelde: hij wilde zijn leven aan anderen wijden

Janine image
door Janine

23 April 2023

De "slapende profeet" die de gebeurtenissen van de 20e eeuw voorspelde: hij wilde zijn leven aan anderen wijden
Advertisement

Veel mensen zijn door de geschiedenis heen populair geworden vanwege wat leek op hun vermogen om de toekomst te voorspellen. Maar is het echt mogelijk om dit te doen? Velen staan ​​er sceptisch tegenover, maar er waren en bestaan ​​nog steeds individuen die gebeurtenissen die nog niet hebben plaatsgevonden met een zekere precisie weten te voorzien. Een van hen is Edgar Cayce, die een van de meest bekende paranormaal begaafden is geworden voor het voorspellen van honderden episodes terwijl hij in zijn slaap praatte. Laten we er meer over te weten komen.

via NewsBreak Original

Wikimedia commons

Wikimedia commons

Cayce was een man van bescheiden afkomst uit de stad Beverly, Kentucky, die enkele van de grootste gebeurtenissen van de 20e eeuw voorspelde, waaronder de beurscrash van 1929 en de Tweede Wereldoorlog. Zijn bijzonderheid was dat hij zijn voorspellingen alleen in trance deed, wat hem de bijnaam “slapende profeet” opleverde. Edgar voorspelde toekomstige gebeurtenissen niet altijd nauwkeurig, maar het slagingspercentage was erg hoog, waardoor hij in de loop van de tijd een inspiratiebron was voor verschillende filosofische stromingen.

Geboren in een boerengezin in 1877, ontwikkelde hij al op jonge leeftijd zijn vaardigheden die hem onderscheidden van anderen. Hij hield van eenvoudige mensen en iedereen zag in hem dezelfde oprechte ziel van zijn overleden grootvader. Op 10-jarige leeftijd ging hij voor het eerst naar de kerk en vanaf dat moment wijdde hij zich met veel aandacht aan het christendom. Hij las de Bijbel tientallen keren totdat hij twee jaar later zijn eerste "hemelse visioen" kreeg. De entiteit die zich aan hem manifesteerde had het uiterlijk van een vrouw met vleugels. De jonge Cayce voelde grote angst, maar ze verzekerde hem dat ze er was om zijn gebeden te beantwoorden. Toen hem werd gevraagd wat zijn wens was, antwoordde hij: "Mijn leven doorbrengen in dienst van anderen."

Advertisement
Edgar Cayce's A.R.E.

Edgar Cayce's A.R.E.

Op een dag, nadat zijn vader tegen hem had geschreeuwd vanwege zijn slechte academische prestaties, hoorde Edgar de stem van de vrouw die hem aanspoorde om te gaan slapen. Dat deed hij en hij nam het boek mee dat hij moest bestuderen. Toen hij wakker werd, herinnerde hij zich de hele inhoud van de tekst. Na verloop van tijd werd hij van een "vreemde" jongen een mogelijke "profeet". Tijdens een droom was hij in staat een kwaal waaraan hij leed te identificeren en erachter te komen hoe hij deze kon genezen. Toen hij wakker werd, vertelde hij het aan zijn familie, die het nodige voor de behandeling aanschafte en het bleek effectief te zijn.

Later wendde hij zich tot hypnose om zijn kwalen te genezen, in plaats van de traditionele geneeskunde. Hij was in staat om de remedie voor de laryngitis van een patiënt voor te schrijven en aan te geven terwijl hij in trance was, maar herinnerde zich niets toen hij wakker werd. Hij had geen medische opleiding, maar bleek toch over de kennis en kunde van een arts te beschikken. Geruchten over zijn talent begonnen zich te verspreiden, ook al was hij hier niet blij mee. Hij vreesde dat de suggesties die tijdens de staat van hypnose werden gegeven schadelijk en gevaarlijk zouden kunnen zijn voor de mensen die zich tot hem wendden en lange tijd weigerde hij betalingen in ruil voor de consultaties. Het begon pas toen hij, na economische moeilijkheden, een manier moest vinden om zijn familie te onderhouden.

In de loop van de tijd begon Cayce, naast de "lezingen" over gezondheid, informatie te verstrekken die ook betrekking had op vorige levens, evenals financieel advies dat voor een fortuin van verschillende mensen zorgde. De eerste van zijn belangrijkste voorspellingen was in 1925, toen hij een jonge dokter vertelde zijn rijkdom te beschermen tegen bepaalde "ongunstige krachten" die in 1929 zouden ontstaan. Het jaar daarop voorspelde hij de gevolgen van El Niño en La Niña, lang voordat wetenschappers deze verschijnselen wisten te begrijpen. Hij profeteerde in 1927 ook het vermogen van artsen om diagnoses te stellen met behulp van bloedmonsters, vele jaren voordat de techniek gebruikt begon te worden.

In 1935 voorspelde hij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog en het bloedbad dat daarop zou volgen: “Wat zaken van internationale aard betreft, bevinden deze zich bij velen in een toestand van grote bezorgdheid; niet alleen als individuen maar als naties. Dit zal leiden tot het innemen van standpunten door verschillende groepen of landen of regeringen. Dit zal worden aangegeven door de Oostenrijkers, de Duitsers en later de Japanners die hun invloed zullen bundelen."

Later bleken andere belangrijke voorspellingen van hem juist te zijn: de verschuiving van de polen aan het einde van het millennium, het overlijden van twee zittende presidenten, en zelfs de dag waarop hij zelf zou overlijden: Cayce overleed twee dagen voor de datum gepland voor zijn begrafenis. Velen geloven nog altijd in zijn paranormale gaven, terwijl anderen niet denken dat hij in staat was de toekomst te voorspellen. Heb je ooit gehoord van de slapende profeet? Wat denk je ervan?

Advertisement