Leraar schreeuwt een leerling uit vanwege een woord: hij wordt ontslagen, maar zijn ouders willen hem terug (+VIDEO)

Janine image
door Janine

15 Februari 2023

Leraar schreeuwt een leerling uit vanwege een woord: hij wordt ontslagen, maar zijn ouders willen hem terug (+VIDEO)
Advertisement

School is een plek waar voortdurend ideeën worden uitgewisseld. Hier worden niet alleen de vakken onderwezen, maar wordt ervoor gezorgd dat studenten in de toekomst burgers kunnen worden die beslissingen kunnen nemen, niet alleen voor zichzelf, maar voor de hele gemeenschap. Om deze reden is de rol van een leraar erg delicaat, omdat ze niet alleen moeten leven met leerlingen met verschillende ideeën, gedachten en perspectieven, maar ze ook moeten helpen klaar te zijn om de toekomst tegemoet te treden en een actief deel van de samenleving te worden. Docenten zijn echter ook mensen en kunnen hun geduld verliezen en overdreven reageren.

De docent, hoofdpersoon van het verhaal, schreeuwde tegen een van zijn studenten waar de hele klas bij was omdat hij “onbeschoft” zei. Een reactie die hem echter zijn baan deed verliezen. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Enlacetelevision

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

We weten, studenten zijn jong en uitbundig, er is niet veel voor nodig om ze afgeleid te krijgen of ze worden luidruchtig. Wat echter vaak begint als een eenvoudig geklets, verandert al snel in een luid, onduidelijk geluid. In Cali, in Colombia, werd een professor eerst bekritiseerd door gebruikers van sociale media en vervolgens van school ontslagen omdat hij tegen een van zijn studenten had geschreeuwd.

Er ontstond commotie in de klas en een van zijn studenten begon keer op keer luid “onbeschoft" te roepen. De leraar had toen geen andere keuze dan hem ot de orde te roepen. Wel jammer dat hij het met overdreven tonen deed. Alles werd vastgelegd en op sociale media geplaatst.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

"Hier zeggen we geen - schreeuwde de leraar - onbeschoftheid, ga naar buiten en zeg deze dingen daar maar. Toon respect. Ik heb je vaak gezegd om deze houding niet te hebben".

De berisping vond plaats in het bijzijn van andere leerlingen. Ook al deed de professor er goed aan, de manier was verkeerd. Daarom besloot het instituut actie te ondernemen, de leraar werd ontslagen omdat hij de jongen niet respecteerde. Sommige ouders maakten echter bezwaar tegen de keuze van de leiding.

De ouders hebben een protest-sit-in buiten de school georganiseerd voor de leraar. Laatstgenoemde bracht een verklaring uit, waarin hij naast dank voor de steun ook zijn excuses aanbood voor zijn reactie. De man erkende dat hij een fout had gemaakt. "Het is mijn verantwoordelijkheid om hem iets te leren en hem te beschermen, maar ik heb het op een verkeerde manier gedaan."

Wat denk jij?

Advertisement