Ze neemt haar 5-jarige dochter mee om haar haar te bleken en plaatst de video op TikTok: regen van kritiek van gebruikers

Janine image
door Janine

09 Oktober 2022

Ze neemt haar 5-jarige dochter mee om haar haar te bleken en plaatst de video op TikTok: regen van kritiek van gebruikers
Advertisement

Het delen van de momenten van je dagen op sociale media is voor velen een vaste gewoonte geworden, maar dit maakt ze onderhevig aan potentiële kritiek van internetgebruikers, vooral als de video's en afbeeldingen die gepost zijn over hun kinderen gaan. Het kan dus gebeuren dat iets dat als onschuldig en grappig wordt beschouwd, als niet geschikt kan worden bestempeld en controverse onder de volgers kan veroorzaken, waardoor verhitte debatten ontstaan. Dit overkwam een ​​jonge Amerikaanse moeder nadat ze een clip deelde waarin te zien was dat haar 5-jarige dochter haar haar liet bleken.

via New York Post

Advertisement
demilucymay_/TikTok

demilucymay_/TikTok

Demi Lucy May Engemann, 28 jaar, is een influencer uit Utah die veel negatieve reacties heeft ontvangen na een video die op haar TikTok-account is geplaatst. In de clip legt de vrouw uit dat ze haar dochter, Maude, een dag van school haalde om haar mee te nemen naar de kapper en een moeder- en dochterochtend te delen die gewijd was aan haar haren. "Mijn dochter vroeg of ze haar haar kon oplichten om het roze te kleuren", zei de jonge moeder aan het begin van de clip, die enkele miljoenen keren werd bekeken. In de video zie je de kleine Maude, met donkerblond haar, lachen terwijl de kapper haar lokken verdeelt om er aluminiumfolie om te wikkelen en haar haren kleurt.

Terwijl ze wachtte tot haar haren gebleekt waren, at ze wat chocolaatjes en toonde ze haar tevredenheid door de webcam een ​​mooi duimpje omhoog te laten zien. "Ze was zo blij en ze voelde zich zo geweldig", schreef de moeder bij de clip. Toen Maude het resultaat in de spiegel bekeek, juichte ze enthousiast. "Het was een erg leuke dag met mijn kleine meid!" concludeerde Demi Lucy.

Advertisement
demilucymay_/TikTok

demilucymay_/TikTok

Kortom, het lijkt erop dat het meisje plezier had, maar de gebruikers konden niet anders dan ontstemd zijn. Hoewel sommigen positieve opmerkingen hebben achtergelaten, die de tederheid van dat moment tussen moeder en dochter onderstrepen, waren vele anderen niet dezelfde mening toegedaan: naar hun mening is het kleuren van het haar van zo'n klein kind geen acceptabel gedrag.

"Absoluut niet", schreef een gebruiker, "er zijn veilige kleurstoffen om haar roze te maken, bleken is verkeerd", terwijl een ander zei: "Mijn moeder deed dit ook bij mij en het kostte me 18 jaar om het gevoel te hebben dat ik me weer op mijn gemak voelde met mijn donkere haar."

demilucymay_/TikTok

demilucymay_/TikTok

Engemann beantwoordde de kritiek met deze woorden: "Je kunt het er niet mee eens zijn, oké. Maar ik accepteer de beledigingen niet." Ze legde ook uit dat ze, voordat ze kozen om het haar te bleken, een gekleurde shampoo op Madie's haar had geprobeerd, maar dat het effect vrijwel onmiddellijk verloren was gegaan. In overleg met de vader van het meisje besloot ze haar naar de kapper te brengen om haar verlangen naar roze haar te vervullen.

"Ik heb deze video gepost omdat het een speciale en leuke tijd was om met mijn dochter door te brengen, en het is triest dat internet er iets slechts van moet maken."

Wat denk jij ervan?

Advertisement