Ze laten hun twee jaar oude zoon achter voor een berghut om te kunnen skiën, stel aangeklaagd

Janine image
door Janine

25 Februari 2023

Ze laten hun twee jaar oude zoon achter voor een berghut om te kunnen skiën, stel aangeklaagd
Advertisement

Hoewel het welzijn van de kinderen altijd op de eerste plaats moet komen en het podium moet innemen op de schaal van prioriteiten, lijkt dit voor sommige ouders helaas niet het geval te zijn. Het dagelijkse nieuws bewijst het nog steeds en wekt ongeloof op. Gelukkig hebben veel van deze omstandigheden geen ernstige gevolgen, maar ze laten je toch verbijsterd achter als je de dynamiek leert kennen. In dit artikel hebben we het over een stel dat, om ongestoord te kunnen skiën, hun kind heeft "geparkeerd" voor een onbewaakte berghut.

via l'Adige

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Het verhaal speelde zich af in Italië, in de regio Zuid-Tirol, waar een stel uit Tsjechië de laatste dagen van hun vakantie skiënd doorbracht. Met hen hun twee jaar oude zoon, die ze voor een berghut plaatsten om hem niet mee te hoeven nemen en zich te wijden aan de afdaling op de besneeuwde hellingen, terwijl de temperaturen onder nul daalden. Toen ze vervolgens de skilift gebruikten om weer boven te komen, stopten ze om te controleren of het kind in orde was.

Dus terwijl de twee plezier hadden op ski's, stond de kleine in zijn kinderwagen geparkeerd zonder enige bewaking en vooral in gevaarlijke klimatologische omstandigheden: hoewel hij goed bedekt was, kon dit niet genoeg zijn om hem tegen de kou te beschermen.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Na enkele minuten waarin het paar op en neer ging, alleen even stopte om hun zoon te controleren en hem vervolgens weer alleen liet, beseften voorbijgangers wat er aan de hand was en sloegen alarm en meldden het feit bij de politie. Toen de toeristen eenmaal de dynamiek begrepen die zich voor hun ogen afspeelde, maakten ze zich ernstig zorgen om de kleine en aarzelden ze niet om contact op te nemen met de bevoegde mensen, in de overtuiging dat het verhaal beslist negatieve implicaties had kunnen hebben zonder onmiddellijke tussenkomst.

Maurizio Fugatti, president van de provincie Trento, verklaarde: "Het is ongelooflijk dat soortgelijke dingen tegenwoordig kunnen plaatsvinden." Bij aankomst van de politie werd aangifte gedaan tegen de ouders, maar het is nog niet duidelijk waarom de twee zo handelden. De toestand van het kind leek echter niet zorgwekkend en er wordt niet gevreesd voor zijn toestand.

Wat vind je van het gedrag van dit stel?

Advertisement