Hij neemt zijn zoon mee op vakantie en de school beboet hem: "we accepteren geen ongerechtvaardigde afwezigheden"

Janine

08 Februari 2023

Hij neemt zijn zoon mee op vakantie en de school beboet hem:
Advertisement

School kan zwaar zijn voor een leerling en af ​​en toe is er behoefte aan een pauze. Een pauze is altijd nodig, om even je hoofd uit de boeken te halen en alleen aan rust te denken. Gelukkig zijn er tijdens het schooljaar de langverwachte vakanties of feestdagen, waarbij men van de gelegenheid gebruik kan maken om een reis te maken.

De vader, hoofdpersoon van het verhaal, wilde zijn zoon een cadeau geven voor zijn inzet, en hem een ​​reis gunnen tijdens de paasvakantie. Jammer echter dat hij op deze manier ook een paar schooldagen miste. Afwezigheden die de vader 240 pond kosten, maar hij koos ervoor om de instelling met dezelfde munt terug te betalen. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via Headtopics

Advertisement

Pexels - Not the actual photo

Steven Doherty is een 44-jarige vader uit Salford, Manchester, en heeft een boete gekregen van de school van zijn zoon, Alfie (13), de St Ambrose Barlow RC High School, omdat hij hem meenam op vakantie tijdens de schoolperiode.

Steven had een reis geboekt voor de paasvakantie, in een poging zijn zoon geen enkele schooldag te laten missen. Maar hij had er niet op gerekend dat het instituut de deuren weer zou openen voordat ze terug zouden keren. De vader had de sluitingsdata verkeerd gelezen. Dit zou hem £240 hebben gekost, aangezien de school een boete oplegt voor elke dag van ongeoorloofde afwezigheid.

De vader kon niet anders dan betalen, maar enige tijd later besloot hij de school met dezelfde munt terug te betalen. Vanwege een staking van sommige leraren van zijn zoon heeft hij wat lestijd verloren. Om die reden nam hij direct contact op met het instituut.

Advertisement

Pexels - Not the actual photo

"Goedenavond, u herinnert zich mij waarschijnlijk niet meer, maar mijn naam is Steven Doherty. Mijn zoon Alfie studeert aan uw instelling. Helaas heeft mijn zoon enige tijd geleden twee dagen school gemist vanwege mijn fout met het reserveren van een reis. Ik legde de reden voor zijn afwezigheid uit, maar u antwoordde dat u dit niet zou rechtvaardigen en we moesten een boete betalen. Ik heb echter vernomen dat er de afgelopen dagen een staking is geweest, waarbij enkele leraren zich hebben aangesloten waardoor mijn zoon niet in staat is geweest om lessen bij te wonen. Om deze reden vraag ik dat elke professor die geen lessen heeft gevolgd een boete betaalt van 120 pond".

Het doel van de e-mail was niet om geld te ontvangen, maar om de instelling duidelijk te maken dat dit niet de juiste manier van handelen is.

Vind je dat deze vader gelijk heeft? Hoe zou jij gehandeld hebben?

Advertisement