Zijn hart stopt een paar minuten: de getuigenis van de man "van de wonderen"

Janine image
door Janine

11 April 2023

Zijn hart stopt een paar minuten: de getuigenis van de man "van de wonderen"
Advertisement

Wat gebeurt er met ons als ons lichaam stopt met leven? Lukt het een deel van ons om de fysieke dood te overleven of wacht ons alleen een eindeloze duisternis? Niemand kan het met zekerheid zeggen en alleen als het gebeurt, zullen we de waarheid ontdekken. Verschillende mensen waren er echter heel dicht bij en riskeerden nooit meer terug te keren. Toen ze er echter in slaagden, vertelden ze wat ze zagen, hoorden en voelden, en leverden echt waardevolle getuigenissen op, zoals die van de man over wie we het gaan hebben.

via New York Post

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Kevin Hill, 55 jaar, wordt door het personeel van het Royal Derby Hospital in het Verenigd Koninkrijk de “wonderman” genoemd nadat hij werd gereanimeerd en over zijn uittreding vertelde. Lijdend aan calciphylaxis, een ernstige en zeldzame ziekte waarbij calcium zich ophoopt in de kleine bloedvaten van vet en huidweefsel, stopte zijn hart plotseling met kloppen.

Op dat moment ervoer Kevin iets buitengewoons: hij legde uit dat hij geen licht zag om naar toe te gaan, maar dat hij een diep gevoel van kalmte voelde. “Ik keek niet naar mijn lichaam, maar ik voelde me er afgescheiden van. Het was alsof ik in het geestenrijk was: ik was me bewust van wat er aan de hand was, maar ik was vredig."

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Kevin had al drie dagen een bloeding aan zijn benen, waarbij hij veel bloed verloor, totdat zijn hart het begaf: "Ik wist dat ik bloedde. Ik wist dat het ernstig was. Het personeel bleef in en uit lopen om het bloeden te stelpen. Ik zag hoe ze me probeerden te redden. Ik wist dat ik overleden was." Maar toen, na een paar minuten, werd hij wakker, zich ervan bewust dat zijn tijd nog niet was gekomen. "Hierdoor heb ik mijn prioriteiten opnieuw gefocust. Nu ik uit het ziekenhuis ben, ben ik veerkrachtiger geworden. Ik weet dat ik kan herstellen en dat in de laatste fase ben."

Dus keerde Hill terug naar huis met zijn vrouw Camille en besloot zijn ongelooflijke ervaring openbaar te maken. Geen licht dus, maar het besef losgekoppeld te zijn van zijn lichaam en het gevoel deze wereld te verlaten en weer terug te keren, ondanks dat alle artsen dachten dat hij het niet zou redden.

Ken je andere getuigenissen die vergelijkbaar zijn met die van hem?

Advertisement