Hij geeft zijn mobiele telefoon aan haar 6-jarige zoon, hij geeft $1.000 uit aan maaltijdbezorging

Janine image
door Janine

04 Maart 2023

Hij geeft zijn mobiele telefoon aan haar 6-jarige zoon, hij geeft $1.000 uit aan maaltijdbezorging
Advertisement

Van jongs af aan vertrouwd met smartphones, tablets en computers, blijken de kinderen van vandaag vaak beter te zijn dan hun ouders in het gebruik van deze apparaten, ze leren veel sneller hoe ze werken en weten hoe ze met gemak met wachtwoorden, game-apps en websites moeten omgaan en hun favoriete video's bekijken.

Hoewel de aandacht voor de inhoud waaraan kinderen worden blootgesteld altijd zeer hoog is geweest, is er een frequente neiging om het risico van ongevraagde aankopen te onderschatten; nu het online kopen van producten en diensten veel eenvoudiger en directer is geworden, tussen virtuele portemonnees, creditcards die zijn opgeslagen op favoriete sites en winkel-apps met vooraf ingestelde betalingsprofielen, gebeurt het soms dat we bestellingen ontvangen waarvan we ons niet herinneren dat ze zijn gemaakt.

via The Guardian

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Keith Stonehouse is een jonge vader, die op een gewone zaterdagavond zijn huis in Detroit snel en op onverklaarbare wijze zag vollopen met thuisbezorgd eten. De man, die thuis was terwijl zijn vrouw naar de bioscoop was gegaan, liet zijn smartphone achter bij zijn zoon Mason, 6 jaar, om ermee te spelen voordat hij ging slapen. In plaats daarvan kocht Mason gamba's, chilifriet, pizza's en salades van de bezorgapp van zijn vader. "En bovendien gaf hij 25% fooi op elke bestelling", concludeerde Keith verrast. "Ik vind het nog steeds niet grappig, maar ik kan er wel een beetje om lachen", voegde hij er gelaten aan toe.

De man legde uit dat zijn zoon zoveel eten had besteld, bij zoveel verschillende restaurants, dat zijn bank hem een ​​waarschuwing had gestuurd en een bestelling van bijna $500 bij een pizzeria had afgewezen. Tegen de tijd dat hij besefte wat er was gebeurd, was het echter al te laat om de schade te herstellen.

Advertisement
Pexhere - not the actual photo

Pexhere - not the actual photo

Kristin Stonehouse, de vrouw van Keith, zegt dat haar zoon erg intelligent is en leerde lezen toen hij 2,5 jaar oud was. De volgende ochtend legden zij en haar man Mason zijn fout uit en om hem het concept te laten begrijpen, namen ze de ongeveer $100 uit de spaarpot die hij voor zijn verjaardag had ontvangen in beslag. "Toen vond hij een cent op de grond en zei dat hij helemaal opnieuw kon beginnen", concludeerde hij en verklaarde dat zijn zoon helemaal niet van streek leek te zijn door wat er gebeurde.

Het stel nodigde buren uit om hen te helpen bij het consumeren van het eten dat ze hadden besteld, waarvan het meeste in de vriezers van het gezin belandde. Keith bekende dat hij weet dat dit soort dingen vaak gebeuren, maar hij had niets van deze omvang verwacht en zal nu het wachtwoord van zijn telefoon veranderen. En nu raadt hij alle ouders aan om alle belangrijke apps zorgvuldig af te sluiten voordat ze hun smartphone aan hun kinderen geven.

Nogal een bijzondere grap, vind je niet?

Advertisement