Man vindt een oud bankboekje van zijn vader en ontdekt dat hij $1.200.000 heeft geërfd

Janine image
door Janine

09 April 2022

Man vindt een oud bankboekje van zijn vader en ontdekt dat hij $1.200.000 heeft geërfd
Advertisement

Als we bepaalde verhalen lezen, kunnen we niet anders dan denken dat het geluk, het echte geluk, zich soms op de meest onverwachte manier en vorm manifesteert. En we hebben het niet over gebeurtenissen zoals loterijwinsten, maar over dingen die, zonder het te weten, veel dichter bij ons waren en alles veranderden. Van het ene op het andere moment.

Als je denkt dat dit niet mogelijk is, heb je het mis. Vraag het maar aan de man over wie we je gaan vertellen, de hoofdpersoon van een ongelooflijke ontdekking over zijn vader en de financiën van de familie. Een oud spaarbankboekje onthulde een waarheid die hij nooit had verwacht. Laten we in detail bekijken wat er is gebeurd.

via La Nacion

Advertisement

Exequiel Hinojosa pensó hasta en botar la libreta de su padre

Pubblicato da Meganoticias su Martedì 22 marzo 2022

Toen Exequiel Hinojosa, die in Florida woont maar oorspronkelijk uit Santiago de Chile komt, de verschillende documenten van zijn overleden vader aan het opruimen was, zag hij tussen die papieren een heel oud spaarboekje. Toen hij beter keek, kreeg hij de bevestiging: het dateerde uit de jaren zestig, een periode waarin zijn vader verschillende stortingen had gedaan die tegenwoordig een laag bedrag zouden zijn.

173 dollar: dit was het bedrag dat destijds in het bankboekje stond. "Het is niets" zul je denken, en in plaats daarvan was de waarheid die Exequiel op het punt stond te ontdekken heel anders. In de loop van de tijd is dat geld veel meer waard, ook door inflatie, en tegen het einde van de jaren tachtig was het meer dan 138.000 dollar. Maar het mooiste moest nog komen.

Advertisement
T13/Youtube Screenshot

T13/Youtube Screenshot

Door navraag te doen via banken en advocaten kreeg Hinojosa de bevestiging: dat boekje is vandaag ongeveer een miljoen en tweehonderdduizend dollar waard! Een bedrag waar iedereen sprakeloos van zou zijn, en zo was het ook voor Exequiel, toen hij zich realiseerde dat hij een ongelooflijk fortuin in handen had dat op het punt stond het lot van zijn leven te veranderen. Omdat het zo'n oud boekje was, kwam het nooit opgeëiste geld in de staatskas terecht en werd het aan deze gelukkige zoon betaald via een lange reeks verzoeken en machtigingen, waarbij zelfs het Chileense Hooggerechtshof en de president van de republiek betrokken waren.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Exequiel werd daarom miljonair dankzij die erfenis van zijn vader waarvan hij niet wist dat hij die had. In tegenstelling tot veel andere mensen die zich een beetje te veel laten meeslepen door plotselinge rijkdom, is deze man bescheiden en nuchter gebleven. "Ik wil niet stoppen met werken - zei hij - met dit geld wil ik land kopen om het huis van mijn dromen te bouwen, en ik zal het ook gebruiken voor de opvoeding van mijn kleinkinderen".

Een ongelooflijk verhaal, nietwaar? Wat zou jij doen als je ineens zo'n groot bedrag zou vinden?

Advertisement